reklama
hledat uživatel
       

Hovězí pečeně

Recept pro milovníky pečeného hovězího masa. Pokrm podáváme s bramborem a zeleninou.


  • 4,8

    61×

    4,8 61
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hovězí špalek očistíme a omyjeme. Slaninu nakrájíme na hranolky. Mrkev omyjeme, oškrábeme, a také nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pro potírání masa si připravíme žloutek, který utřeme s medem. Kapary jemně nasekáme.

Očištěný špalek zadního hovězího masa prošpikujeme slaninou a mrkví.
Maso, ze všech stran zprudka opečeme na pánvi s olejem. Potom ho přendáme na pekáč a potřeme sardelovou pastou.
Ve výpeku orestujeme cibuli, kterou i s olejem přidáme k masu. Za častého podlévání pečeme v troubě doměkka. Ke konci pečení zvýšíme teplotu a hovězí pečeni potíráme směsí žloutku s medem. Tím docílíme zlatavé barvy.

Měkké hovězí maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do vypečené šťávy přidáme pokrájené kapary a popřípadě šťávu zahustíme hotovou jíškou.

Hovězí pečeni podáváme s bramborem a dušenými fazolkami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí pečeně

    Celkový počet komentářů: 11
    • Machyk
      Machyk

      Další varianta je prošpikovat jen mrkví a do trouby jsem dal krom cibule ještě mrkev co zbyla a 5 na plátky nakrájených žampiónů.
      Dětem moc chutnalo a příště prý víc hub :)

      21.02.2016 12:49:35

    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Hovězí pečeně

      Tak jsem také vyzkoušela. Opravdu moc dobré. Kapary nebyly, místo sardelové pasty celé sardelky, rozpustily se. Omáčku jsem kvůli dětem rozmixovala. Příloha hrášková rýže. Pekla jsem v troubě nejdříve chvíli na 240, až se začalo péci, tak na 170. Celkem 2,5 hod cca 600 g.

      02.08.2015 13:38:29

    • elensiel
      elensiel

      Maso jsem pekla cca 3,5 hodiny. Bylo to výborné, všem chutnalo :-)

      11.01.2015 18:49:33


    • Ankamamka
      Ankamamka

      Dobrý den,
      tak jsem objevila tenhle úžasný recept a jsem sama zvědavá na výsledek-už se jde na to...akorát bez těch kaparů,ty vyzkouším příště...díky za tip ;-)

      11.11.2012 07:24:06

      • Ankamamka
        Ankamamka

        Takže znova se hlásím o slovo a musím uznat,že hovězí byla naprostá dobrotka...vůbec by mě to při chystání nenapadlo,ale mňamka nehorázná...ještě jednou děkuji za tip a můžu ostatním "váhajícím" jenom doporučit ;-)

        11.11.2012 22:12:43

    • vladim
      vladim

      pro pečení ve filii přidány dva žampiony, kousek papriky a cukety

      21.07.2012 17:06:52

    • Macho
      Macho

      1300 kg masa??? to musim mit jak velky pekac??? :))

      18.03.2012 08:41:54

    • Marie
      Marie

      prosím poradte mně někdo,na vyčístění pekáče.Mám to nějaký zapečený a bojím jse,na něho dát něco co tam nepatří. Děkují za recept a udělám ho zítřejšímu obídku. Děkují. Snad mně někdo poradí nic sem nenašla.

      05.03.2011 15:27:16

    • Jarka P.
      Jarka P.

      Re: pečeně

      Díky za příspěvek. Já jsem tak trochu M.D. Rettigová Mohla byste mi napsat nějaké bližší informace o tom pečícím zázraku? :)) moc děkuji. Jarka

      27.06.2008 23:13:39

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.