reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí pečeně se smetanovo-houbovou omáčkou

Recept na českou podzimní klasiku.


  • 3,0

    3 2
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 880 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Připravíme si hovězí maso. Vhodný je kus z kýty nebo krku. Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Necháme chvíli marinovat. Poté maso na sádle opečeme tak, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Maso vložíme do pekáče, podlijeme hovězím vývarem a pečeme doměkka.

Po upečení maso zabalíme do alobalu, aby šťáva krásně prostoupila celým kusem a necháme maso odpočívat asi 15 - 20 minut. Pak maso nakrájíme. Doba pečení závisí na stáří masa, proto raději volíme maso z mladších kusů. Nikdy ale maso nekrájíme ihned po upečení, zůstane tuhé.

Na omáčku budete potřebovat čerstvé houby, nejlepší jsou samozřejmě mladé hříbky. Ale klidně volíme ty, co máme rádi. Houby nakrájíme na plátky, nakrájíme cibuli a společně na sádle opečeme s troškou kmínu. Když houby změknou, zaprášíme je trochou hladké mouky a zalijeme asi 750 ml hovězího vývaru. Necháme asi ještě 20 minut dusit pod pokličkou. Po této době houby zalijeme 31% smetanou a asi 2 lžícemi octa. Omáčku necháme provařit a podle potřeby zahustíme jíškou, kterou si vytvoříme ze sádla a mouky. Po uvaření do omáčky vložíme nakrájené plátky masa. Pro zjemnění omáčky můžeme přidat máslo.

Hovězí pečeni se smetanovou houbovou omáčkou podáváme s houskovými knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí pečeně se smetanovo-houbovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.