reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí pečeně po rýnsku

Špalíček hovězího masa naložený v octové marinádě podáváme se zeleninou, omáčkou a bramborem. Recept je náročnější na čas.


  • 3,0

    641×

    2,9 641
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

Polévkovou zeleninu dobře očistíme a nakrájíme na kousíčky. V hrnci svaříme ¾ litru vody s octem, solí, celým kořením a zeleninou. Do vychladlého láku přidáme červené víno. Vložíme masový špalíček a necháme v ledničce asi 2 dny odležet.

Maso potom vyjmeme a zprudka ho osmažíme na tuku, přidáme zeleninu, zalijeme asi polovinou marinády a pečeme doměkka. Výpek dochutíme vínem, mandlemi, rozinkami a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme.

Hovězí pečeni po rýnsku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou a chutnou omáčkou. Podáváme s libovolnou přílohou, nejlépe s různě upravenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí pečeně po rýnsku

    Celkový počet komentářů: 1

    • PBesuchov
      PBesuchov

      Zuzko, 250ml octu je 1/4 litru. Nezdálo se mi to, ale jsem kuchtík začátečník, takže jsem slepě poslechl. Na pekáč jsem marinádu sice už nedal, ale stačilo nacucané maso a zelenina. Chutnalo to jako pečeně dělaná v nálevu od okurek. ... Příště tam dám cca 25ml octu a bude to O.K.

      21.09.2008 21:20:44


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí pečeně po rýnsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.