reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí pečeně po rýnsku

Špalíček hovězího masa naložený v octové marinádě podáváme se zeleninou, omáčkou a bramborem. Recept je náročnější na čas.


  • 3,0

    641×

    2,9 641
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Postup přípravy

Polévkovou zeleninu dobře očistíme a nakrájíme na kousíčky. V hrnci svaříme ¾ litru vody s octem, solí, celým kořením a zeleninou. Do vychladlého láku přidáme červené víno. Vložíme masový špalíček a necháme v ledničce asi 2 dny odležet.

Maso potom vyjmeme a zprudka ho osmažíme na tuku, přidáme zeleninu, zalijeme asi polovinou marinády a pečeme doměkka. Výpek dochutíme vínem, mandlemi, rozinkami a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a krátce povaříme.

Hovězí pečeni po rýnsku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou a chutnou omáčkou. Podáváme s libovolnou přílohou, nejlépe s různě upravenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí pečeně po rýnsku

    Celkový počet komentářů: 1

    • PBesuchov
      PBesuchov

      Zuzko, 250ml octu je 1/4 litru. Nezdálo se mi to, ale jsem kuchtík začátečník, takže jsem slepě poslechl. Na pekáč jsem marinádu sice už nedal, ale stačilo nacucané maso a zelenina. Chutnalo to jako pečeně dělaná v nálevu od okurek. ... Příště tam dám cca 25ml octu a bude to O.K.

      21.09.2008 21:20:44


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí pečeně po rýnsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.