reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí nudličky na zázvoru

Také jste milovníky čínské kuchyně a příliš nedůvěřuje jejím fast foodům? Vyzkoušejte jednoduchou, rychlou a chutnou přípravu hovězího masa s čerstvým zázvorem.


  • 4,6

    39×

    4,5 39
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

zálivka



Postup přípravy

Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Hovězí roštěnou podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a naklepeme. Potom ji přes vlákno nakrájíme na tenké stejnoměrné nudličky. Nakrájené maso promícháme s vejcem, strouhaným zázvorem, pepřem, zakapeme olejem a necháme v chladu 15 minut rozležet.

Mezitím oloupeme a nakrájíme česnek na drobné kostičky. Plátky bambusových výhonků necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Červenou papriku očistíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na stejnoměrné tenké nudličky.

Z tekutého maggi koření, worchestru, sójové omáčky, škrobové moučky a vývaru si připravíme zálivku.

V hluboké pánvi rozpálíme olej, vložíme naložené maso, přidáme česnek a vše zprudka ze všech stran orestujeme dozlatova. Potom vmícháme papriku, bambus a směs asi ještě 1 minutu restujeme. Příkon tepla stáhneme na polovinu a vše za stálého míchání přelijeme dobře promíchanou zálivkou. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme po lžících přidat ještě hovězí vývar.

Hovězí nudličky na zázvoru z roštěné podáváme na teplých talířích. Jako přílohu volíme vařenou rýži, kterou posypeme zelenou sekanou petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí nudličky na zázvoru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.