Hovězí na zázvoru

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4028x
Recept na pikantní hovězí na zázvoru.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme a dáme na pánev do rozehřátého oleje, necháme zesklovatět.

Zatím si naklepeme plátky hovězího, z obou stran je osolíme a hodně poprášíme zázvorem. Maso přidáme do pánve k cibuli. Opečeme z každé strany několik minut, aby se maso zatáhlo. Pak obsah pánve lehce podlijeme vodou a pánev přiklopíme. Na mírném ohni dusíme vše doměkka, obvykle asi hodinu a půl. Průběžně kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vodou nebo vývarem.

Hovězí na zázvoru podáváme s rýží, brambory nebo bramborovou kaší.

autor receptu:

Hovězí na zázvoru

Počet přidaných receptů: 34

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí na zázvoru

Přidat příspěvek k receptu Hovězí na zázvoru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept