reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí na smetaně

Hovězí na francouzský způsob pro gurmány. Příprava je zdlouhavější, ale stojí to za to.


  • 3,2

    136×

    3,2 136
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve je si připravíme marinádu. Převařenou vychladlou vodu smícháme s vinným octem, kořením, prolisovaným česnekem a cibulí nakrájenou na kolečka. Do marinády naložíme na 48 hodin maso.

Slaninu nakrájíme nadrobno. V kastrole ji necháme rozpustit. K teplé slanině přihodíme máslo. Vyjmeme maso z marinády, osušíme ubrouskem a vložíme na slaninu. Když se maso začne opékat, přidáme okapanou cibuli z marinády. Barví se velmi pomalu, protože je vlhká.

Mezitím dáme zbylou marinádu vařit na tak dlouho, až se jí skoro polovina vyvaří. Touto vřelou tekutinou maso v kastrole přelijeme, přidáme víno a přikryté pomalu dusíme doměkka. Podle potřeby podlíváme vínem. Na závěr vše zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali škrobovou moučku.

Hovězí na smetaně dochutíme a můžeme podávat.
Ochutnáme, dochutíme ... a jíme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí na smetaně

    Celkový počet komentářů: 2

    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Hovězí na smetaně

      Fakt vyborne....jak se zapekanymi brambory tak karlovarskym knedlikem

      11.01.2018 12:11:23

    • Rajský
      Rajský

      Tenhle recept pana Gregora už jsem tu někde viděl. :) https://cs.wikipedia.org/wiki/ Achille_Gregor

      05.09.2017 19:52:47

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.