reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí na liškách

Dušené hovězí maso s omáčkou z lišek podáváme s houskovým knedlíkem.


  • 4,5

    32×

    4,5 32
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hovězí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Na malém množství oleje maso zprudka opečeme ze všech stran. Potom ho do poloviny zalijeme vývarem, přidáme koření, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme do měkka. Podle potřeby vývar přiléváme.

Lišky očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibulku, přisypeme mouku a vše orestujeme do zlatava. Cibulovou jíšku necháme vychladnout.

Měkké maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Z vývaru vyjmeme koření. Vložíme očištěné houby a vmícháme cibulovou jíšku. Vše povaříme asi 15 minut. Potom omáčku zjemníme smetanou a vložíme nakrájené maso. Vše necháme prohřát a podle chuti dosolíme.

Hovězí maso na liškách podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí na liškách

    Celkový počet komentářů: 1

    • Svatava
      Svatava

      Komentář k receptu Hovězí na liškách

      Recept opravdu skvělý, doporučuji.

      05.08.2018 12:27:01

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí na liškách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.