Hovězí na houbách

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 108801x
K hovězímu na houbách můžeme použít jakékoliv jedlé houby i mražené.
Komentáře receptu 14
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Do kastrolu dáme olej, vsypeme houby a tepelně upravíme. Hotové vybereme na misku a odložíme.

Do kastrolu přidáme trochu oleje, nasypeme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme do červena. Přidáme nakrájené hovězí maso, orestujeme jako na guláš. Zalijeme vodou, přidáme 2 hovězí bujony a dusíme do měkka.

K masu přilijeme vodu, vsypeme upravené houby a přivedeme k varu. Směs zahustíme tmavou jíškou,dochutíme solí a několika špetkami cukru.

Kastrol odstavíme, přidáme trochu pepře a vmícháme šlehačku.

Hovězí na houbách podáváme s knedlíkem.

pacik autor receptu:

Hovězí na houbách

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce
4,1
skvělý recept
54 hlasujících
  • Recept Hovězí na houbách - Hovězí na houbách.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí na houbách

Celkový počet komentářů: 14
  • Mě ten recept sice moc nebere, z důvodu těch kostiček bujónu,
    ale ty nevraživé komentáře zde nechápu!

    Osobně bych přidal česnek a divoké koření, a jíšku dělal s cibulkou hned v základu.
    Drcený kmín by byl taky fajn, houby ho mají rády.
    Ale to je jen názor, a nehádám se.
    Proč se zde urážíte, nechápu.

    Snad jen vsuvka, guláš s houbami a hovězí na houbách je opravdu rozdíl.
    Nevidím zde mletou papriku, tak to těžko bude guláš :-D

  • jar-ma
    Terezko zkus to jinak jar-ma 15.09.2017 20:35:38

    Eliška se zabývá blbostma, ale je fakt, že další generace mladých holčin dorůstá a je lepší se zeptat než něco zkazit. Hlavně je zbytečné dávat k hovězímu masu bujony. Staší osolit, opepřit a já jsem zvyklá dávat do čajítka koření, celý pepř čený, jalovec a nové koření, od každého pár kuliček ale pepře dávám nejvíce .Příklad 10kuliček pepře, 4-5 nového koření a 3-4 jalovce. Dodá to guláši dobrou chuť a samozřejmě kousek chilli papričky a oloupaná rajčata a na proužky nakrájenou zelenou papriku ( bez jadřince.) to dávám chvilku po orestování masa.A houby až jako poslední. Ale každý kdo vaří je zvyklý dělat to podle svého a je lepší poradit, nežli nadávat a ponižovat,

  • - Eliška 18.05.2015 15:15:36

    Snad jenom debil co nikdy nevařil se může zeptat, zda do omáčky dát ušlehanou šlehačku. Kriste pane!!!! A s tou hustotou, to je totéž, ach jo!

Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí na houbách
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept