reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí na houbách

K hovězímu na houbách můžeme použít jakékoliv jedlé houby i mražené.


  • 4,2

    68×

    4,1 68
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do kastrolu dáme olej, vsypeme houby a tepelně upravíme. Hotové vybereme na misku a odložíme.

Do kastrolu přidáme trochu oleje, nasypeme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme do červena. Přidáme nakrájené hovězí maso, orestujeme jako na guláš. Zalijeme vodou, přidáme 2 hovězí bujony a dusíme do měkka.

K masu přilijeme vodu, vsypeme upravené houby a přivedeme k varu. Směs zahustíme tmavou jíškou,dochutíme solí a několika špetkami cukru.

Kastrol odstavíme, přidáme trochu pepře a vmícháme šlehačku.

Hovězí na houbách podáváme s knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí na houbách

    Celkový počet komentářů: 16
    • Vladimír
      Vladimír

      Proč si tady někdo hraje na geniálního kuchaře a odsuzuje druhého za to,že sem něco(recept,který dělá u sebe doma).Tak přece stačí-nekomentuj,nedělej!Do ma si to uděláš podle svého,hotovo.

      22.09.2018 12:27:01

    • Vladimír
      Vladimír

      Proč si tady někdo hraje na geniálního kuchaře a odsuzuje druhého za to,že sem něco(recept,který dělá u sebe doma).Tak přece stačí-nekomentuj,nedělej!Do ma si to uděláš podle svého,hotovo.

      22.09.2018 12:25:05

    • Jiří Jandl
      Jiří Jandl

      Mě ten recept sice moc nebere, z důvodu těch kostiček bujónu,
      ale ty nevraživé komentáře zde nechápu!

      Osobně bych přidal česnek a divoké koření, a jíšku dělal s cibulkou hned v základu.
      Drcený kmín by byl taky fajn, houby ho mají rády.
      Ale to je jen názor, a nehádám se.
      Proč se zde urážíte, nechápu.

      Snad jen vsuvka, guláš s houbami a hovězí na houbách je opravdu rozdíl.
      Nevidím zde mletou papriku, tak to těžko bude guláš :-D

      09.10.2017 19:41:39


    • jar-ma
      jar-ma

      Terezko zkus to jinak

      Eliška se zabývá blbostma, ale je fakt, že další generace mladých holčin dorůstá a je lepší se zeptat než něco zkazit. Hlavně je zbytečné dávat k hovězímu masu bujony. Staší osolit, opepřit a já jsem zvyklá dávat do čajítka koření, celý pepř čený, jalovec a nové koření, od každého pár kuliček ale pepře dávám nejvíce .Příklad 10kuliček pepře, 4-5 nového koření a 3-4 jalovce. Dodá to guláši dobrou chuť a samozřejmě kousek chilli papričky a oloupaná rajčata a na proužky nakrájenou zelenou papriku ( bez jadřince.) to dávám chvilku po orestování masa.A houby až jako poslední. Ale každý kdo vaří je zvyklý dělat to podle svého a je lepší poradit, nežli nadávat a ponižovat,

      15.09.2017 20:35:38

    • Eliška
      Eliška

      -

      Snad jenom debil co nikdy nevařil se může zeptat, zda do omáčky dát ušlehanou šlehačku. Kriste pane!!!! A s tou hustotou, to je totéž, ach jo!

      18.05.2015 15:15:36

    Nalezeno receptů: 16
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí na houbách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.