reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Do kastrolu dáme olej, vsypeme houby a tepelně upravíme. Hotové vybereme na misku a odložíme.

Do kastrolu přidáme trochu oleje, nasypeme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme do červena. Přidáme nakrájené hovězí maso, orestujeme jako na guláš. Zalijeme vodou, přidáme 2 hovězí bujony a dusíme do měkka.

K masu přilijeme vodu, vsypeme upravené houby a přivedeme k varu. Směs zahustíme tmavou jíškou,dochutíme solí a několika špetkami cukru.

Kastrol odstavíme, přidáme trochu pepře a vmícháme šlehačku.

Hovězí na houbách podáváme s knedlíkem.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Hovězí na houbách

Celkový počet komentářů: 14
  • Jiří Jandl
    Jiří Jandl

    Mě ten recept sice moc nebere, z důvodu těch kostiček bujónu,
    ale ty nevraživé komentáře zde nechápu!

    Osobně bych přidal česnek a divoké koření, a jíšku dělal s cibulkou hned v základu.
    Drcený kmín by byl taky fajn, houby ho mají rády.
    Ale to je jen názor, a nehádám se.
    Proč se zde urážíte, nechápu.

    Snad jen vsuvka, guláš s houbami a hovězí na houbách je opravdu rozdíl.
    Nevidím zde mletou papriku, tak to těžko bude guláš :-D

    09.10.2017 19:41:39

  • jar-ma
    jar-ma

    Terezko zkus to jinak

    Eliška se zabývá blbostma, ale je fakt, že další generace mladých holčin dorůstá a je lepší se zeptat než něco zkazit. Hlavně je zbytečné dávat k hovězímu masu bujony. Staší osolit, opepřit a já jsem zvyklá dávat do čajítka koření, celý pepř čený, jalovec a nové koření, od každého pár kuliček ale pepře dávám nejvíce .Příklad 10kuliček pepře, 4-5 nového koření a 3-4 jalovce. Dodá to guláši dobrou chuť a samozřejmě kousek chilli papričky a oloupaná rajčata a na proužky nakrájenou zelenou papriku ( bez jadřince.) to dávám chvilku po orestování masa.A houby až jako poslední. Ale každý kdo vaří je zvyklý dělat to podle svého a je lepší poradit, nežli nadávat a ponižovat,

    15.09.2017 20:35:38

  • Eliška
    Eliška

    -

    Snad jenom debil co nikdy nevařil se může zeptat, zda do omáčky dát ušlehanou šlehačku. Kriste pane!!!! A s tou hustotou, to je totéž, ach jo!

    18.05.2015 15:15:36

Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Hovězí na houbách