reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí na hořčici

Hovězí plátky ochucené hořčicí.


  • 4,1

    24×

    4 24
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí. Plátky obalíme v hladké mouce a opražíme z obou stran na pánvi.

Cibuli nakrájíme na kostičky a opražíme v tlakovém hrnci na sádle, přidáme opražené plátky masa, zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu (než je maso pěkně měkké). Šťávu dochutíme (solí, podravkou, masoxem) a případně zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody (já jsem nezahušťovala, stačila mouka, která byla na plátcích masa).

Šťávu je možné dochutit i jemně strouhanými kyselými okurkami - šťávu pak znovu převaříme, aby okurky změkly.

Hovězí na hořčici podáváme s vařenou rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Hovězí na hořčici

Celkový počet komentářů: 1
  • zpěvule
    zpěvule

    Poprvé jsem to vařila dle receptu (vlastně roštěná) a podruhé jsem to ještě vylepšila tím, že jsem s cibulkou rozškvařila kostičky špeku a po dovaření a mírném zahuštění jsem plátky masa vyndala a omáčku rozmixovala i s tím špekem, takže byla krásně hladká a jemná a měla zase trošičku jinou chuť. Dá se baštit jak s rýží, tak s knedlíkem.

    25.06.2009 15:44:11

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Hovězí na hořčici

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.