reklama
hledat uživatel
       

Hovězí měšec

Recept na dušené hovězí maso plněné slaninou, šunkou a žampióny.


  • 3,8

    3,8 6
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň, kterou budeme plnit hovězí maso. Anglickou slaninu i šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Poté na pánvi rozškvaříme slaninu, po několika minutách přidáme nakrájenou cibuli a šunku. Nakonec směs podle chuti okořeníme solí a pepřem.

Plátky hovězího masa omyjeme, důkladně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa dáme připravenou náplň a maso uzavřeme do tvaru měšce. Svážeme nití a prudce osmažíme ze všech stran na rozehřátém oleji. Poté k masu přidáme najemno nasekanou cibuli, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Až je maso měkké, tak jej vyjmeme a odložíme do tepla. Šťávu vydusíme na tuk, přidáme nakrájené, očištěné žampióny a krátce osmažíme. Poté zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Do takto připravené šťávy vložíme zpět dušené měšce a vše prohřejeme.

Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí měšec

    Celkový počet komentářů: 1

    • vlada (tecka) suta
      vlada (tecka) suta

      dík za nápad

      Výborný nápad jak udělat něco dobrého,chutnalo nám všem.Recept už máme opsaný v sešitě,skleroza číhá za rohem!

      21.11.2017 10:00:46

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí měšec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.