reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí medailonky z mladého býčka

Příprava skvělých hovězích medailonků pečených na čerstvém rozmarýnu, servírované s chřestovým risottem.


  • 3,2

    3,2 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Chřest očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 20 minut, dokud nezměkne. Když je chřest uvařený, vyjmeme ho z vody a nakrájíme na menší kousky.

Na másle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí. Pak přidáme chřest a orestujeme. Přidáme rýži a podlijeme vývarem. Za občasného podlévání dusíme, dokud rýže nezměkne. Přidáme kousek másla na zahuštění a trochu tomatové omáčky jen pro zbarvení. Osolíme, opepříme. Přidáme nakrájený parmezán a zamícháme. Znovu zamícháme a nakonec ozdobíme parmezánem.

Hovězí medailonky z mladého býčka posypeme čerstvým rozmarýnem, přidáme sůl a pepř a zakápneme olivovým olejem. Medailonky orestujeme na pánvi na olivovém oleji zhruba 2 minuty tak, aby střed masa zůstal růžový, úprava medium.

Na talíře rozdělíme rizoto a přidáme medailonky. Hovězí medailonky z mladého býčka pečené na čerstvém rozmarýnu, servírované s chřestovým risottem ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí medailonky z mladého býčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.