reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí maso v rajské omáčce

Česká klasika na mnoho způsobů. I tak by se dal popsat recept na hovězí maso v rajské omáčce.


  • 3,9

    186×

    3,8 186
  • 2 hod

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka. Vývar necháme vychladnout.

Druhou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na oleji ji zpěníme, přidáme protlak, skořici a chvíli restujeme. Podlijeme zchladlým vývarem a přidáme půlku odrhnutého citronu vcelku. Zbylý citron vymačkáme.

Ve sklenici vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Povaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou omáčku rozmixujeme nebo přecedíme přes jemné sítko.

Podle chuti rajskou omáčku osladíme, okyselíme citronovou šťávou a dosolíme. Podáváme s plátky měkkého hovězího a s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí maso v rajské omáčce

    Celkový počet komentářů: 17
    • Wéna
      Wéna

      Komentář k receptu Hovězí maso v rajské omáčce

      Je fajn, že je tu napsáno " zadní hovězí " . Mě může vždycky vytočit, když přijde ženská k řezníkovi a řekne: na guláš, na ptáčky, na řízky. Hrůza, dneska už vůbec neumí kupovat maso, nechají si vnutit, co je. Podřadná masa se vydávají za ty největší lahůdky, co by řezník nevazal do huby, je část pro největší " znalce " . Chápu, že je trend zužitkovat zvíře celé, ale nesmí se z lidí dělat tupci a bohužel lidi se rádi nechají vést machry neuvěřitelnými.

      27.02.2018 20:00:29

    • geerryy
      geerryy

      Přispěvek k ingrediencím

      Odrhnutý citron? Tomu nerozumím co to je?

      12.12.2017 13:32:48

      • Tereza Holá
        Tereza Holá

        Re: Přispěvek k ingrediencím

        Odrhnuty citron znamena poradne umyty, dle meho nazoru.

        10.01.2018 16:43:10


    • haniik
      haniik

      Komentář k receptu Hovězí maso v rajské omáčce

      Vynikající! Uvařené přesně podle receptu,jen o 80g víc protlaku.

      06.06.2017 22:35:45

      • Andrea
        Andrea

        Re: Komentář k receptu Hovězí maso v rajské omáčce

        Mohu se zeptat? Kolik z tohoto množství ingrediencí v receptu je porcí? Děkuji

        09.10.2017 09:01:58

    • lumik
      lumik

      zkuste někdy zeleninový základ,osmaženou zeleninu s cibulí zasypat moukou,orestovat,pak protlak,orestovat,vývar,prova řit,skořici,perník,povidla podle zvyku,nejvíc mne šokoval recept kde do vývaru šoupli protlak a mouku s vodou,hezký den

      09.02.2013 18:54:12

      • oldjerry
        oldjerry

        Re: rajská

        Nápad s cibulo-zeleninovým základem se mi velice zamlouvá, jen bych nastrouhanou kořenovou zeleninu dával až na mírně zasmahnutou cibuli - nikoli současně.

        19.01.2015 09:25:18

      • Wéna
        Wéna

        Re: rajská

        Jo, to v těch receptech taky je, " když nemáte vývar, stačí voda " , to je USflink přístup, všichni budou obdivovat francouzskou kuchyni, ale že ta naše je stejně kvalitní, když se dělá pořádně a některá opravdu klasická jídla svou náročností přípravy překonají každého francouzského kouhouta na víně a jiné francouzské lahůdky.

        27.02.2018 20:09:15

    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí maso v rajské omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.