reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hovězí maso prošpikované mrkví s omáčkou

Recept na hovězí maso uvařené v celku a přípravu chutné omáčky se žampiony. Vařit začínám v 9 hodin ráno, abych oběd podával v poledne.


  • 3,0

    3 4
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem

21. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

21. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Špinavá rychlovarná konvice? S naším návodem bude vypadat jako nová

21. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

21. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda

21. 9. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a očištěnou mrkev nakrájíme na kousky. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso prošpikujeme mrkví, potřeme zázvorem a tymiánem a mírně osolíme.

Na sádle zpěníme cibuli a maso osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Maso podlijeme vroucí vodou a zvolna dusíme doměkka. Potom maso vyndáme, do hrnce nasypeme nakrájené žampiony a asi 5 minut povaříme.

Poté lehce zaprášíme polohrubou moukou. Prášení děláme tak, že mouku sypeme přes sítko a mícháme, aby nevznikly cucky. Omáčku povaříme asi 20 minut. Mouku a vodu dáváme podle toho, kolik potřebujeme omáčky. Omáčka by měla být do hněda.

Hovězí maso prošpikované mrkví s omáčkou podáváme s bulgurem, bramborami nebo rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí maso prošpikované mrkví s omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.