reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hovězí maso po nigerijsku

Recept na hovězí maso v tomatovo-paprikové omáčce chutí velmi podobný indické kuchyni.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Hovězí maso (flank steak - bok) nakrájíme na nudličky či kostky.

Dále si připravíme směs na omáčku. Rajčata, papriky, 1/2 červené cibule a chilli papričky nakrájíme na malé díly, vše vložíme do mixeru. Dále přidáme česnek, protlak, 1 lžičku soli a pepře, půl hrnku vody a mixer uzavřeme a spustíme. Směs bude poměrně ostrá, je možné papričky vynechat, ale už to nebude ono. Pokud nejsou papričky, stačí sušené chilli. Mixujeme do úplného rozmixování všech surovin. Poté necháme bokem a připravíme maso.

Na pánev nalijeme olej a necháme rozpálit. Poté přidáme poslední rajče nakrájené na kostičky, druhou polovinu cibule nakrájenou na půlměsíce, osolíme, opepříme, přidáme maso, rozmarýn, sladkou papriku, kari a 2 kostky bujonu. Jakmile je maso osmažené a bujon rozpuštěný, přidáme rozmixovanou směs, bobkový list a vše promícháme. Pod pokličkou necháme dusit 20 minut. V případě, že maso není měkké, dobu prodloužíme. Po dosažení požadované měkkosti masa odstraníme bobkové listy.

Hovězí po nigerijsku podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí maso po nigerijsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.