Tento recept se hodí například jako víkendový oběd, který zasytí a opravdu si na něm pochutnáte.
1 ks | cibule |
2 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
4 lžíce | slunečnicový olej |
100 g | uzený bůček |
700 g | maso hovězí přední |
1 hrst | zelené bylinky |
2 lžičky | koření Divočina |
Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibulku na jemno, kořenovou zeleninu očistíme a také nakrájíme na kostky. Do hrnce dáme trochu oleje, rozpálíme, zarestujeme maso ze všech stran aby se zatáhlo, vyndáme na talíř. Do tohoto hrnce dáme zarestovat uzený bůček (nebo slaninu), kořenovou zeleninu, po chvíli i cibulku. Přídáme zpět zatažené maso, bylinky, okořeníme a podlijeme vodou tak, aby ješte trčely špičky zeleniny a masa. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, v klasickém hrnci cca 3 hodiny, v tlakovém hrnci přibližně polovinu času. Poté ještě doladíme podle vlastní chuti. Je-li potřeba, lze zahustit omáčku lžící hladké mouky mouky rozmíchané v troše odebraného vývaru a řádně provaříme cca 5 minut. Hovězí maso na bylinkách a kořenové zelenině podáváme s oblíbebou přílohou, například rýží či bulgurem, posypeme zelenými bylinkami.
Kořenová zelenina – královna podzimní kuchyně
Bez kořenové zeleniny bychom si jen těžko připravili naše oblíbené polévky a vývary, které nás v těchto podzimních dnech tak dokonale zahřejí, posílí a nabijí energií. Kořenová zelenina je plná výrazných chutí, zemitých vůní, ale hlavně vitamínů a minerálních látek. V české kuchyni má své pevné a nezastupitelné místo, které si bezpochyby zaslouží.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena