reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí maso al Barolo

Libové hovězí maso na červeném víně, recept z Piemonte.


  • 4,6

    10×

    4,6 10

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 821 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Umytou, oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky. Přidáme koření, víno a vložíme maso. Zabalíme kuchyňskou folií a necháme marinovat 12 hodin na chladném místě.

Pak maso osušíme a na másle s česnekem zprudka restujeme asi 5 minut z každé strany. Maso by mělo mít opečenou kůrku, pozor ne spálenou. Vyjmeme zeleninu z marinády a dáme ji k masu. Na pomalém ohni vaříme 15 minut, poté osolíme a přidáme zbytek vínové marinády. Vaříme přikryté zhruba 2 hodinky na pomalém ohni. Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho a dáme stranou, ale udržujeme teplé. Zeleninovou směs s vínem rozmixujeme, vznikne hustší omáčka.

Hovězí maso al Barolo naporcujeme, dáme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. K masu se hodí bramborová kaše nebo polenta.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí maso al Barolo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.