Hovězí líčka podle Richarda Nováka

1 hod | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 7653x
Recept na chutný hlavní chod z hovězích líček, která považuji za jedno z nejlepších mas vůbec.
Komentáře receptu 16
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na větší kusy. Větší cibule nasekáme nadrobno.

V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Vložíme maso a necháme krátce osmahnout ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme hořčici, rajský protlak, zeleninu, žampiony a do kousku plátýnka zabalený a zavázaný zelený pepř. Celé to zalijeme vývarem a přivedeme k varu. V tlakovém hrnci necháme povařit 40 minut.

Mezitím oloupeme a předvaříme podélně rozpůlené brambory. V míse si ušleháme sníh ze tří bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku.

Na plech vyskládáme předvařené brambory, jemně osolíme a na ně lžící naklademe připravenou sněhovou směs. Brambory pak vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme, až sníh zezlátne. Z omáčky vyjmeme zelený pepř, dochutíme a zahustíme jíškou.

Hovězí líčka podle Richarda Nováka zbývá jen naservírovat s upečenými brambory a vychutnat si tento pokrm.

Richard Novák autor receptu:

Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Počet přidaných receptů: 105

Ingredience

na porcí

Recept Hovězí líčka podle Richarda Nováka byl 08.03.2016 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
187 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka

Celkový počet komentářů: 16
  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Gerda 20.09.2017 12:24:53

    Nádhera. Doporučuji

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka MichelinStar 31.12.2016 08:06:23

    5xhvězda

  • KAPR
    Líčka mňam KAPR 28.11.2016 13:47:07

    Další skvost PANA RICHARDA NOVÁKA....už nemám slov ....paráda.

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka PixWords 27.11.2016 09:21:34

    Noblesní receptek. Maso je excelentní.

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka Holanová Marie 27.11.2016 08:21:03

    Perfektní recept, všichni se olizovali až za ušima.

  • antonin
    Hodnocení receptu(líčka podle Richarda) antonin 14.10.2016 16:44:53

    Docela jednoduchý a dobrý recept.Chutnal všem.Děkuji za recept.

  • Kde je seženu Golem 01.03.2016 10:10:07

    Ahoj, Richarde. Kde bych hovězí líčka sehnal?

  • Komentář k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka lexya 22.08.2016 10:31:57

    Prostě SKVĚLÉ... žampiony doma nebyly tak tam padly 3-4 hrsti spařených sušených hřibovitých hub bez vylouhované vody, svazeček krátké natě bulvového celeru i s listy ze zahrady (cca 1/4 běžného svazku řapíkatého celeru - asi měl být jen 1 stonek nebo jeden svazek? to by asi byla moc celerová chuť) a vývar 1 litr + 1 litr vody.. Vody se zdálo na začátku moc, ale i tak se to trochu v papiňáku přichytlo. A tmavé jíšky to vzalo docela dost. Jo, a malá sklenička červeného vína - přece jen, jsou to líčka :-)
    K tomu jsme si dali jen suché šťouchané brambory s kouskem másla kvůli chuti pro děti a nemělo to chybu. DĚKUJI ZA SKVĚLÝ a přitom jednoduchý RECEPT.

Nalezeno receptů: 16
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí líčka podle Richarda Nováka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept