reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí líčka na víně

Jednoduchá a chutná úprava líček. Výborný recept.


  • 4,3

    28×

    4,2 28
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.
Hovězí líčka nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pak opečeme líčka na oleji dozlatova.

Maso vyndáme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu do hněda. Opět vložíme maso a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme podle chuti bylinky, prolisovaný stroužek česneku a dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. Když je maso měkké, opět ho vyjmeme a šťávu propasírujeme přes sítko. Znovu pak nalijeme šťávu na líčka.

Hovězí líčka na víně podáváme s bramborovou kaší a nebo se šťouchanými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí líčka na víně

    Celkový počet komentářů: 5
    • Bažant
      Bažant

      Množství tekutiny

      Ještě jsem nevařil, ale zaráží mě množství tekutiny (1 l vývaru + půl litru vína, tedy celkem 1 a půl litru) na půl kg masa. Při tom se to podává s bramborovou kaší.

      05.12.2018 15:38:07

    • Jarda213
      Jarda213

      Poděkování

      Poprvé v životě jsem vařil líčka a podle tohoto receptu mi i tchán, který na všechno říká " Ujde to " řekl: tak to bylo vynikající, dlouho jsem si tak nepochutnal. Díky za recept.

      20.03.2016 16:54:56

    • evusche
      evusche

      Výborný oběd! :-)

      23.08.2015 09:25:48



    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí líčka na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.