reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí líčka na dubácích s domácím lečem

Hovězí líčka patří mezi vyhledávané pochoutky. Recept na dobrý oběd nebo večeři z hovězích líček a hub.


  • 2,7

    12×

    2,6 12
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Hovězí líčka povaříme ve vroucí vodě asi 5 minut, potom scedíme od vody, necháme vychladnout, odkrojíme tuhé šlachovité části, odblaníme a maso pokrájíme na kostky o hraně asi 5 až 6 cm. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno, feferonku pokrájíme na jemno a očištěný česnek pokrájíme na silnější plátky.

Cibuli orestujeme na domácím vepřovém sádle do sklovita, zalijeme malým množstvím horké vody a na středním plameni vydusíme až na tuk. Tento proces opakujeme celkem 3x podobně jako při perkeltech, cibule se rozpadne, přirozeným způsobem ochutí a zahustí výslednou šťávu, nezahušťujeme v žádném případě moukou!

K orestované cibuli přihodíme feferonku, čerstvě mletý černý pepř, mletý kmín a spolu opražíme, přidáme česnek a necháme ho provonět (asi 1 až 2 minuty). Poté přidáme hovězí líčka, na silném plameni zprudka opečeme kostky masa z každé strany.

Když jsou kostky masa opečené, snížíme plamen na střední, maso zasypeme mletou sladkou paprikou a mletou uzenou paprikou. Za usilovného míchání necháme papriku úplně rozpustit a ještě chvíli hovězí líčka v tomto základu opékáme, čímž se výborně ochutí.

Podlijeme malým množstvím horkého domácího vývaru z hovězích morkových kostí, nesolíme, vývar je slaný dost, hrnec přikryjeme pokličkou a na středním plameni pomalu dusíme asi 80 - 90 minut, dokud maso nezměkne a uvolní se z něho rosolovitý klih, který šťávu ochutí a také zahustí.

Podle potřeby podléváme vždy malým množstvím horkého domácího vývaru z hovězích morkových kostí. Asi 15 minut před koncem dušení přidáme mražené dubáky (hřib dubový) a domácí lečo a dokončíme dušení.

Hovězí líčka na dubácích s domácím lečem podáváme horké s domácím pařeným kváskovým knedlíkem - recept zde. Jde o příjemně pikantní jídlo z hovězích líček, které je nádherně voňavé po pravých hřibech, česneku, uzené paprice a použitém koření, je to pochoutka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí líčka na dubácích s domácím lečem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.