Vyzkoušejte snadný recept na přípravu hovězího masa s bylinkami. Pokrm nejlépe chutná s bramborovými noky.
3 stroužky | česnek |
0-1 ks | cibule |
1 lžíce | citronová šťáva |
1 snítka | čerstvý koriandr |
2 lžíce | rajský protlak |
800 g | hovězí kýta |
1 hrst | čerstvá petrželová nať |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
podle chuti | |
sůl | |
0-1 lžíce | mletý černý pepř |
1 špetka | sušená šalvěj |
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvé zelené bylinky jemně usekáme. Na oleji necháme zpěnit cibulku s česnekem, pak přidáme maso a ze všech stran orestujeme. Jakmile maso zrůžoví, přisypeme čerstvě mletý černý pepř, usekané bylinky a šalvěj. Opět vše krátce orestujeme, ochutíme rajským protlakem a podlijeme malým množstvím vývaru. Maso zakryjeme a dusíme za občasného podlévání vývarem doměkka. Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme a dochutíme citronovou šťávou. Dušené hovězí kousky na pepři s bylinkami rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými šiškami nebo těstovinami.
Recept na hovězí hamburger s kozím sýrem a barbecue omáčkou
Připravte si domácí hovězí hamburger podle našeho receptu krok za krokem a staňte se králem zahradní grilovačky.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena