reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí kousky na česneku

Velmi jednoduchý recept na pikantní hlavní chod z hovězího masa s česnekovou chutí.


  • 5,0

    14×

    5 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme podle potřeby od blanek, nakrájíme na kousky, opláchneme a osušíme. Cibuli s česneky oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nasekáme nadrobno.

Polovinou prolisovaného česneku potřeme osolené a opepřené hovězí kousky. Cibuli na sádle nebo na oleji orestujeme do hnědé barvy, přidáme maso, promícháme a necháme restovat ze všech stran. Přidáme zbytek česneku, pikantní papričku, masové kousky a podlijeme červeným vínem, které necháme zcela vypařit. Jakmile je víno vypařené, podlijeme hovězím vývarem nebo vodou. Masové kousky vaříme do změknutí. Podle potřeby podlijeme a promícháme.

Hovězí kousky na česneku upravíme na talíře s oblíbenou přílohou a podáváme teplé jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí kousky na česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.