Hovězí kližku v celku stočíme do válce a nakrájíme na špalky asi 4 cm silné. Každý kousek masa pevně ovážeme potravinářskou nití, osolíme a opepříme. Řapíkatý celer, fenykl, cibuli a mrkev očistíme a usekáme nahrubo. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
Na rozpáleném oleji opečeme špalíčky masa ze všech stran dorůžova. Pak je vyjmeme a na výpeku zvolna restujeme usekanou zeleninu asi 5 minut. Po této době vše podlijeme vínem a zvolna dusíme tak dlouho, dokud se tekutina zcela neodpaří. Pak vrátíme do hrnce opečené maso, vše zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a tymián. Velmi pomalu dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme a zbavíme nití. Zeleninu rozmixujeme do hladké kaše, podle potřeby naředíme vývarem, dochutíme solí a pepřem. Rozmixovanou zeleninu zjemníme rozšlehanou zakysanou smetanou.
Hovězí kližku rozdělíme na porce, přelijeme zeleninovou omáčkou a podáváme s bramborovými noky.