Hovězí kližka na víně

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 33040x
Výborný recept na dlouho dušené hovězí maso s vínem a zeleninou.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejprve nakrájíme slaninu nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme také nadrobno. Středně velkou mrkev očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Nadrobno nakrájenou slaninu chvíli škvaříme na pánvi a pak přidáme cibuli. Smažíme tak 20 minut, poté přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj nakrájené maso, promícháváme a opékáme, aby se maso zatáhlo.

Poté lehce posypeme moukou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme slaninu, cibuli a mrkev. Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, tymián, bobkový list a sušenou petržel. Maso dusíme několik hodin a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno.

Hovězí kližku na víně můžeme podávat s rýží, šťouchanými brambory nebo pečivem.

autor receptu:

Hovězí kližka na víně

Počet přidaných receptů: 34

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
35 hlasujících
  • Recept Hovězí kližka na víně - Se šťouchanými bramborami, moc velká dobrota


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí kližka na víně

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Hovězí kližka na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept