reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí kližka na pivě

Recept na dušené hovězí maso se snadnou přípravou. Výborná chuť omáčky se skvěle hodí ke knedlíkům.


  • 4,3

    107×

    4,3 107
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 2 cm velké kostky. Slaninu pokrájíme na menší drobné kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a čistou mrkev nakrájíme na kostičky.

V hrnci slaninu vyškvaříme a odendáme. Na vyškvařeném tuku ze slaniny zpěníme cibuli. Tmavší cibuli poprášíme mletou paprikou, přidáme maso, promícháme a necháme přikryté pomalu dusit.

Po vydušení vlastní šťávy podlijeme pivem. Přidáme nakrájenou mrkev a při podlévání vývaru nebo vody vaříme do celkového změknutí masa. Hovězí kližku na pivě zahustíme nastrouhaným chlebem a dochutíme solí, pepřem, oreganem, česnekovou pastou nebo utřeným česnekem. Na talíř nabereme porci masa s omáčkou a ozdobíme vyškvařenou slaninou.

Hovězí kližku na pivě podáváme s houskovým knedlíkem nebo jinou přílohou, která nám chutná.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí kližka na pivě

    Celkový počet komentářů: 1

    • Emi
      Emi

      Komentář k receptu Hovězí kližka na pivě

      Dnes vařím a zatím to vypadá moc dobře

      16.03.2014 10:53:53

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí kližka na pivě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.