Hovězí kližka na česneku a majoránce

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 7734x
Myslím, že kdo vyzkouší tenhle recept, bude se k němu rád vracet.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Hovězí kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákna. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky.

Cibuli dáme na trochu oleje zesklovatět. Přidáme maso, orestujeme a potom přidáme nakrájený česnek. Do opečeného masa rozdrobíme masox, opepříme a osolíme, přisypeme třetinu majoránky a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při 180 °C.

Těsně před koncem dochutíme zbytkem majoránky (rozemneme v dlaních), solí a pepřem podle chuti a pro zjemnění plátkem másla. Když je potřeba, můžeme trošku zahustit tmavou jíškou. Necháme 5 minut přikryté provonět.

Hovězí kližku na česneku a majoránce podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.

Moravanda autor receptu:

Hovězí kližka na česneku a majoránce

Počet přidaných receptů: 184

Ingredience

na porce
3,8
dobrý recept
10 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí kližka na česneku a majoránce

Celkový počet komentářů: 10
  • Hovězí kližka dzony19 08.05.2016 13:59:04

    Hovězí kližku odblanit,to si můžu koupit hovězí zadní!!!!!!!!!

  • Dawe
    Pochvala Dawe 07.05.2016 12:22:54

    Opravdu dobrý recept jsem začátečník a zvládl jsem to v pohodě. Určitě doporučuji. Zkusili jsme s přítelkyní udělat si k tomu sladko kyselé zelí s cibulkou a je to výborné.

  • Kašlete na "chemi" Denisa 27.04.2016 12:32:54

    Výborný recept, ale vykašlete se na masox a tmavou jíšku,
    Když cibulku necháte dost ztmavnout, tak budete mít omáčku krásně tmavou a můžete zahustit jíškou z mouky a vody. A pokud maso necháte na cibulce trochu déle než to zalijete vodou, pustí dostatek šťávy a vy nemuséte přidávat ani masox.
    Pak to s čistým srdcem můžete podávat i dětem :-)

  • lumik
    Komentář k receptu Hovězí kližka na česneku a majoránce lumik 13.01.2016 17:37:10

    naše rodina miluje kližku na majoránce,ke konci trochu zapráším moukou,příště přidám i česnek,dík za typ nepoužívám masox dávám občas knorr,většinou zeleninový,zkuste,ale záleží jen na vaší chuti,že?

    • Moravanda
      Re: Komentář k receptu Hovězí kližka na česneku a majoránce Moravanda 13.01.2016 20:35:11

      Já jsem masox použila proto, že byl psaný v receptu, podle kerého jsem to zkoušela. Jinak bych ho nedávala.

  • Zase masox? sikulka 12.01.2016 00:49:03

    Proč ten masox? Kližka na majoránce mi voní až sem, skvělý recept, který tím masoxem totálně pokazíte.Kližka je dobrá a šťavnatá sama o sobě, netřeba ji kazit.

Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Hovězí kližka na česneku a majoránce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept