Hovězí kližka na česneku a majoránce

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 5908x
Myslím, že kdo vyzkouší tenhle recept, bude se k němu rád vracet.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Hovězí kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákna. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky.

Cibuli dáme na trochu oleje zesklovatět. Přidáme maso, orestujeme a potom přidáme nakrájený česnek. Do opečeného masa rozdrobíme masox, opepříme a osolíme, přisypeme třetinu majoránky a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při 180 °C.

Těsně před koncem dochutíme zbytkem majoránky (rozemneme v dlaních), solí a pepřem podle chuti a pro zjemnění plátkem másla. Když je potřeba, můžeme trošku zahustit tmavou jíškou. Necháme 5 minut přikryté provonět.

Hovězí kližku na česneku a majoránce podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.

Moravanda autor receptu:

Hovězí kližka na česneku a majoránce

Počet přidaných receptů: 179

Ingredience

na porce
Vaše cena 4190 běžně 6350 Kč sleva 34 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Hovězí kližka na česneku a majoránce

Recept se nachází v 36 kuchařkách
Vaříme s láskou.
Moravanda
Vaříme s láskou. 106 receptů
VREGULI
JÍDLA Z HOVĚZÍHO MASA 138 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3491 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí kližka na česneku a majoránce

Celkový počet komentářů: 10
  • Hovězí kližka dzony19 08.05.2016 13:59:04

    Hovězí kližku odblanit,to si můžu koupit hovězí zadní!!!!!!!!!

  • Pochvala Dawe 07.05.2016 12:22:54

    Opravdu dobrý recept jsem začátečník a zvládl jsem to v pohodě. Určitě doporučuji. Zkusili jsme s přítelkyní udělat si k tomu sladko kyselé zelí s cibulkou a je to výborné.

  • Kašlete na "chemi" Denisa 27.04.2016 12:32:54

    Výborný recept, ale vykašlete se na masox a tmavou jíšku,
    Když cibulku necháte dost ztmavnout, tak budete mít omáčku krásně tmavou a můžete zahustit jíškou z mouky a vody. A pokud maso necháte na cibulce trochu déle než to zalijete vodou, pustí dostatek šťávy a vy nemuséte přidávat ani masox.
    Pak to s čistým srdcem můžete podávat i dětem :-)

  • lumik
    Komentář k receptu Hovězí kližka na česneku a majoránce lumik 13.01.2016 17:37:10

    naše rodina miluje kližku na majoránce,ke konci trochu zapráším moukou,příště přidám i česnek,dík za typ nepoužívám masox dávám občas knorr,většinou zeleninový,zkuste,ale záleží jen na vaší chuti,že?

    • Moravanda
      Re: Komentář k receptu Hovězí kližka na česneku a majoránce Moravanda 13.01.2016 20:35:11

      Já jsem masox použila proto, že byl psaný v receptu, podle kerého jsem to zkoušela. Jinak bych ho nedávala.

  • Zase masox? sikulka 12.01.2016 00:49:03

    Proč ten masox? Kližka na majoránce mi voní až sem, skvělý recept, který tím masoxem totálně pokazíte.Kližka je dobrá a šťavnatá sama o sobě, netřeba ji kazit.

Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Hovězí kližka na česneku a majoránce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept