reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí karbonaden

Neobvyklý recept z hovězího na černém pivu a se spoustou koření.


  • 3,3

    3,3 9
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli. Maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Rozehřejeme máslo, položíme na něj plátky masa a z obou stran osmahneme. Maso vyjmeme z pánve a do tuku dáme osmahnout cibuli dozlatova. Potom cibuli zasypeme moukou a zhruba 1 minutu ji smažíme a obracíme.

Přidáme černé pivo, mícháme, až se pivo začne vařit. Potom do piva s cibulí vrátíme zpátky maso. Přidáme tymián, bobkový list, petržel a také cukr, ocet, pepř a sůl. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Zhruba po dvou hodinách petržel vyjmeme. Kousky staršího chleba namažeme hořčicí a vložíme je do omáčky. Hovězí karbonaden dusíme zhruba další hodinu.

Před servírováním vyjmeme bobkový list. Oblíbenou přílohou k takto připravenému hovězímu jsou hranolky, hodí se ale i vařený brambor. Tento recept je určen pro 4 až 6 osob.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí karbonaden

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.