Výborné a šťavnaté karbanátky z hovězího masa. Recept na hlavní chod podávaný s brambory nebo bramborovou kaší.
3-4 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
2 lžíce | strouhanka |
3 lžičky | hořčice plnotučná |
600 dkg | hovězí mleté maso |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
0.5 lžičky | sůl |
mletý černý pepř |
Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, hořčici a podle chuti osolíme a opepříme. Vše pořádně promícháme, ideálně prohněteme rukou. Poté ze směsi tvoříme karbanátky. Z daného množství jich uděláme asi 8 - 10 podle velikosti. Pro lepší propečení můžeme na jednotlivých karbanátcích z jedné strany vytlačit jemně nožem jakousi mřížku asi 1 x 1 cm. Karbanátky smažíme na rostlinném oleji dozlatova. Hovězí karbanátky podáváme s bramborovou kaší, brambory nebo jen s chlebem.
Vaříme z hovězího: Recept na španělského ptáčka krok za krokem
Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.
autor hafananna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena