reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hovězí játra na zelenině

Jednoduchý recept na jatýrka s vynikající zeleninovou omáčkou.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Játra opláchneme ve vlažné vodě a necháme okapat, popř. osušíme kuchyňskou utěrkou. Nakrájíme na cca 0,5 - 1 cm tlusté plátky (proto vybíráme játra vyšší) a zbytek, ze kterého už plátky nepůjdou, rozkrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, vysemínkovanou papriku na kratší nudličky a rajčátka na osminky, které ještě nakrájíme na několik plátků.

Slaninu nakrájenou na menší kostičky dáme do dostatečně velkého hrnce (musí se tam vejít i všechna zelenina a játra), bez přidání jiného tuku či oleje na mírnějším ohni vyškvaříme. Pozor, prská to! Když je slanina dostatečně vyškvařená, játra obalíme v hladké mouce a přidáme ke slanině. Z obou stran krátce osmažíme. Otočíme 2 - 3 x. Zmírníme plamen. Pokud připravujeme větší množství, můžeme ještě přidat trochu mouky, osmahneme, podlijeme vodou a důkladně mícháme. Vznikne nám jíška, kterou zředíme tak, aby základ připomínal řidší kaši.

Nyní přisypeme všechnu pokrájenou zeleninu, promícháme a necháme na mírném ohni za občasného míchání dusit pod pokličkou. Zelenina pustí šťávu, ale pokud se nám bude zdát málo, můžeme vodu přilít. Necháme pod pokličkou tak dlouho, dokud není zelenina vydušená a játra po rozkrojení nejsou měkká. Nakonec dochutíme trochou vegety. Můžeme i přisolit, ale pozor - slanina i vegeta jsou slané dost, tak doporučuji nejprve ochutnat. Hlavně nesolíme játra před vložením do hrnce, ztvrdla by!

Hovězí játra na zelenině podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí játra na zelenině

    Celkový počet komentářů: 3
    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Hovězí játra na zelenině

      To jakože vážně jíte?

      03.02.2017 11:48:28

    • Tea
      Tea

      Vynikající

      Vynikající recept, včera uvařen a vyzkoušen u mě doma ve Francii a nemá chybu. Chutnal i mému francouzskému muži, který prohlásil, že to je jedna z nejlepších omáček, jakou jedl. Takže má úspěch i ve Francii a příště ho uvařím i francouzským návštěvníkům. Místo vegety jsem použila zdejší bylinkové koření.

      31.03.2016 12:10:14

    • Atilla
      Atilla

      Skvělá kombinace

      Jednoduchá a velmi chutná varianta na zelenině, kterou miluji. Papriky a rajčata nemají chybu. Namísto vegety jsem použila 2 lžičky Ajvaru mírně pálivého.

      13.08.2014 00:12:54



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí játra na zelenině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.