Hovězí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Přes vlákno z něj nakrájíme plátky, které lehce naklepeme a nakrájíme je na hranolky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
Ve vyšší pánvi rozpálíme olej. Přidáme hovězí hranolky, které za stálého míchání restujeme. Vsypeme cibuli a opět vše smažíme, až je cibule zlatavá. Hranolky lehce podlijeme, ochutíme vegetou nebo solí a dusíme doměkka.
Zatím si očistíme česnek, nasekáme jej najemno a smícháme s kečupem a vínem. Okurky nakrájíme na tenké nudličky.
Do téměř měkkých hranolek dáme kečupovou směs, promícháme, podle potřeby podlijeme a dusíme již doměkka.
Hovězí hranolky podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo rýží a zdobíme nudličkami okurky.