reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí hranolky v omáčce s těstovinami

Masové hranolky z hovězího zadního masa nebo roštěnek. Podáváme jako hlavní chod s těstovinami.


  • 4,5

    101×

    4,5 101
  • 1 hod

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na hranolky. Zakapeme citronovou šťávou, olejem a necháme nejméně 2 hodiny rozležet v chladu.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek necháme okapat. Zelenou petrželku omyjeme a usekáme najemno.

Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme ze všech stran hranolky hovězího masa. Maso vyjmeme a teprve nyní osolíme a opepříme. Na výpeku necháme zpěnit cibuli a červenou papriku. Vmícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Necháme chvíli podusit, vsypeme usekanou petrželku a vložíme hranolky hovězího masa. Dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Na závěr omáčku s hovězími hranolky zjemníme zakysanou smetanou, vmícháme okapaný zelený hrášek, podle potřeby přisolíme a přisladíme. Již nevaříme.

Nejvhodnější přílohou k tomuto pokrmu jsou nudle - hnízda. Podle obliby volíme i rýži a zeleninové saláty. Hovězí hranolky v omáčce podáváme teplé.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí hranolky v omáčce s těstovinami

    Celkový počet komentářů: 11
    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí hranolky v omáčce s těstovinami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.