reklama
hledat uživatel
       

Hovězí hamburger

Výtečný hovězí hamburger se zeleninou a hranolky.


  • 4,6

    68×

    4,5 68
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Základem úspěchu dobrého burgeru (samozřejmě kromě masa) je kvalitní bulka. Proto neváhejte a kupte tu nejlepší, kterou seženete.

Maso použijeme čistě hovězí - ne míchané! Buď si necháme namlít u řezníka nebo koupíme v supermarketu ve vaničce. Maso podle chuti opepříme, osolíme, přidáme špetku chilli a vymodelujeme do kruhovitého tvaru. Ze zkušenosti doporučuji o dost větší než je velikosti bulky (maso se pečením smrskne).

Připravíme si zeleninu. Rajče nakrájíme na tenčí kolečka, stejně jako cibuli. Oddělíme list ledového salátu.

Bulku na hamburger horizontálně rozkrojíme tak, aby nebyla žádná ze dvou částí tenká a nedošlo tak při konzumaci k jejímu rozdrobení.

K tepelné úpravě masa použijeme grilovací pánev, v lepším případě gril. Maso zprudka opečeme z každé strany. Souběžně s ním necháme opékat plátky slaniny.

Pokud máme možnost, na chvilku dáme opékat i části bulky, aby byla křupavější.

Obě vnitřní části připravené bulky namažeme dijónskou hořčicí, přidáme pár kapek kečupu.

Nyní začneme skládat samotný burger dohromady. První vrstvou je ledový salát a část nakrájené cibule. Na salát položíme první maso (na kterém při opékání ke konci necháme chvilku rozpékat plátek sýra).

Mezi plátky masa můžeme přidat trochu hořčice a kečupu. Dle chuti můžeme přidat zeleninu, na kterou následuje druhý kus masa. Na ten tentokrát naklademe opečenou slaninku, opět pár koleček cibule a rajčata.

Vše pěkně přiklopíme horním dílem bulky a podáváme. U burgrů samozřejmě nesmíme zapomenout přikládat ubrousky.

Vhodnou přílohou k hovězímu hamburgeru jsou hranolky, ale stačí jich jen malé množství.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí hamburger

    Celkový počet komentářů: 4
    • petra
      petra

      Komentář k receptu Hovězí hamburger

      Upecte si je pokud nejste líný.. Jsou o dost lepsi nez z kramu a nic tezkeho to opravdu neni

      09.12.2015 15:54:08

    • mat
      mat

      http://domacipekarny.dama.cz/ recept.php?r=3597

      15.06.2012 07:14:06

    • klany
      klany

      Zdravim. Mohl by mi prosím někdo poradit, kde se dá sehnat kvalitní široká hamburgerová bulka? Nemyslím ty balené po čtyřech vedle toustového chleba v supermarketech...

      23.05.2012 22:39:50


      • Kat
        Kat

        Taky by mě to velmi zajímalo, žádnou žemli nemůžu sehnat - pokud náhodou o něčem víte, dejte mi, prosím vědět na mail kateskywalker@centrum.cz

        29.05.2012 09:42:20


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí hamburger

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.