reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí hamburger s domácí houskou

Recept na hovězí hamburger a perfektní housku.


  • 4,3

    4,3 6
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle chuti

směs

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

Hovězí maso (minimálně hovězí zadní kýta a výše) pomeleme alespoň dvakrát, opepříme, osolíme a pořádně promícháme. Z této hmoty uděláme zhruba 150 gramové placky vysoké cca 1,5 - 2 cm, které dáme na dvě hodiny odpočinout do ledničky. Prosím, nemíchejte do masa žádnou cibuli, vejce, strouhanku, mletou papriku, hořčici apod., aby jste z masa neudělali sekanou!

Mezitím si připravíme domácí housky. Kupované housky nedoporučuji, zkusil jsem jednou a nedal bych je ani psovi. Do mísy dáme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, nalijeme teplé mléko, rozpuštěné máslo a teplou vodu, vsypeme sůl s cukrem a vše promícháme do krásně vláčného těsta. Pokud by chyběla mouka, tak trochu dodáme, aby bylo těsto perfektní a moc se nelepilo. Jakmile bude těsto hotové, tak ho zakryjeme utěrkou a dáme na vyhřáté místo, nebo do další nádoby s teplou vodou, kde ho necháme cca 60 minut.

Jakmile těsto nakyne, tak ho znovu prohněteme a uděláme z něho hada, z kterého odřežeme kousky tak, aby byly stejně velké. Mně to vychází na 6 kusů, které se pěkně vejdou na plech. Tyto kousky potom vyhněteme do bulek a dáme je na plech. Já osobně dávám na plech pečicí papír, který pomažu olivovým olejem a na něho dám vyhnětené housky.

Housky poté zakryjeme a cca 15 - 30 minut je necháváme opět kynout do velikosti, kterou potřebuji. Poté housky potřeme rozšlehaným vejcem a podle chutí posypeme sezamem, mákem, hrubozrnnou solí či kmínem. Housky vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme je asi 15 - 25 minut, dokud nebudou mít tu správnou tmavou barvu.

Jakmile jsou housky hotové, tak je vytáhneme z trouby a okamžitě zakryjeme mokrou utěrkou. Tím myslím, že utěrku prostě namočíme, vyždímáme a položíme na čerstvě upečené housky - housky tím krásně změknou a budou vláčné.

Když housky měknou, tak si uděláme burgery. Můžeme použít klasický gril, nebo grilovací pánev, ale já používám kontaktní gril a burger je vždy akorát. Když jsou burgery hotové, tak jednotlivé burgery dáme každý zvlášť, položíme na ně plátek čedaru a přikryjeme na 2 minuty třeba miskou, aby se čedar trochu rozpustil.

Mezitím rozřízneme housky, chvíli je osmahneme na grilu, nebo grilovací pánvi a poté plníme. Návod, jak máme hamburgery rádi s přítelkyní: Spodní část housky namažeme tatarkou, nato dáme list ledového salátu, potom burger s čedarem, plátky rajčat, sterilovaných okurek a nějakou grilovací omáčku, ta ale nemusí být, nebo ji můžeme nahradit kečupem. Nakonec můžeme přidat osmaženou slaninu a zaklopíme.

Hotový zaklopený hamburger nakonec celý propíchneme špejlí a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí hamburger s domácí houskou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.