reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

9. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hovězí guláš

Hovězí guláš

Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.


  • 3,4

    1 793×

    3,3 1793
  • 1 h 30 min

  • 46×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1184 kJ / 283,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 816 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

27. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 755 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 851 hodnocení

Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem

27. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Jednoduše skvělý! Jablečný koláč s drobenkou krok za krokem

26. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

26. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 697 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

26. 9. 2020

Postup přípravy

Omyté maso, nejlépe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na stejně veliké kousky, osolíme a opepříme.
Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme.

Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody (pozor, ať se vám nespálí paprika). Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí guláš

    Celkový počet komentářů: 137
    • Bobina
      Bobina

      Bezva finta. Napřed opražit maso a pak dusit s cibulí.ještě vylepšíme lžící kečupu a vařím s kouskem zæzvoru.zahustím moukou.a jíme s chlebem a okurčičkou.vařįm už jen podle vašeho receptů a chlapi ani nemukajį jak jim chutná.

      06.02.2020 10:18:24

    • Robin
      Robin

      Pro ty, co guláš neumí, jedna rada. Cibule se dělá velmi pomalu. Já jí dělám na sporáku na minimu a to zhruba čtyři hodiny pomalého restování. První hodinu to skoro nic nedělá a až potom se začne restovat. Cibule musí postupně zhnědnout až do tmavě hnědé barvy. Cibule dozlatova je výmysl, nevím koho. Tímto pomalým restováním cibule uvolní cukry a není syrová ani spálená a hezky guláš obarví. Maso se dělá zvlášť. Ne s cibulí. Maso se prudce osmahne na sádle, aby se zatáhlo. Cibule se přidá, až máme maso podušené a dává se vařit.I samotný guláš se dělá dlouho. Dlouhým vařením se hodně zredukuje a nemusí se moc hustit. Jinak dohušťovat starým chlebem, mouka se nehodí.

      29.08.2015 09:12:05

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:49:16


      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:49:44

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:49:54

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:50:08

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:51:32

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:52:57

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:53:47


    Nalezeno receptů: 137

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.