Hovězí guláš

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1321065x
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.
Komentáře receptu 125
Uvařil jsem to (Recept vařilo 37 lidí)


Postup přípravy receptu

Omyté maso, nejlépe kližku, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a po všech stranách ho osmahneme.

Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji s masem dorůžova. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, podlijeme trochou vody, aby se nám maso začalo dusit. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podlíváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody a moukou, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

autor receptu:

Hovězí guláš

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Hovězí guláš - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1139 kJ / 272,2 kCal (na 1 porci)

Recept Hovězí guláš byl 28.05.2010 na 9. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,2
dobrý recept
1512 hlasujících
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí guláš byl vynikající.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek s knedlíkem.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí guláš

Celkový počet komentářů: 125
  • Komentář k receptu Hovězí guláš cokomudotoho 19.08.2017 17:14:50

    V prvni rade se dela cibule, pak se dava maso. Barva cibule dela spolecne s paprikou barvu gulase.. Kdyz mam kg masa, dam polovinu cibule.. Zahustuje se bud stridkou chleba, syrovou bramborou nebo pernikem. Do poctiveho gulase se nedava zadny protlak, neni to rajska. Dava se sul, pepr, cervena parprika mleta, trochu palive papr. a majoranka..

    Jetsli tu nekdo chce mit debilni keci o tom jak se dela poctivej gulas tak si reknete babicce o starou kucharku a tam se podivejte na gulas, dneska se do vsech receptu serou radoby inovativni kuchari a akorat vsechno kurvi....

  • No nechci urazet pavel 20.07.2010 17:48:20

    ale jdete do pr...... s vasimi vytvory vy hupaci!!!!!!Vy jste jeste nikdy neslyseli,ze do gulase se nedava NIKDY zadna mouka?!Gulas se delal a dela jen presnym pomerem kolik masa tolik cibule,matlaci jedni.A jinak neni zadny problem dat vodu na podliti,ale jen na podliti,protoze to maso pousti samo stavu a krom ml.cerv.papriky se dava pouze sul a pro ostrost se nedava zadna chilii paprika,ale klasicka ml.paliva cerv.paprika.LOVU ZDAR!!!!!!!

    • Re: No nechci urazet NikiBl 15.08.2017 09:23:25

      Ten člověk co tu toto psal.. Nikdy nevařil co,? (Myslím toho co psal ať jse někam s našima výtvorama... ) Hele každý to má rád jinak :D

    • Re: No nechci urazet anna 14.08.2017 23:34:56

      výborně...souhlasím

    • Re: No nechci urazet pavla 10.02.2012 19:12:53

      pane vy jste ale hulvát, u nás se dává mouka nakonec na zahustení, a basta.

    • Re: No nechci urazet Vladimir 29.12.2011 20:24:41

      naprosta pravda.
      vsem tem mravokarcum nize: tahnete do prdele!
      pro pani Annu - pise se byste, ne by jste, nejdriv se nauc cesky a pak moralizuj, nano.

      uroven pavlova (ci myho) slovniku je naprosto adekvatni urovni tohohle "receptu". jediny, v cem nesouhlasim, je chilli vs. paliva paprika - to je naprosto to samy, nepodstatna jazykova nuance.

      dal souhlasim s JIRIm a coubou78. cibule dohneda a kvanta mlety papriky.

      tohle neni o tom, kolik je druhu gulasu a ze to kazdy dela jinak - urcitej zaklad je spolecnej a nektery pravidla pri vareni jsou proste objektivni a porusit se nedaj. muzeme se dohadovat, jestli do gulase patri cibule tolik co masa nebo dve tretiny, jestli tam patri majoranka nebo kmin, protlak nebo treba kukurice a cokolada, ale PROBOHA, jsem si stoprocentne jistej, ze gulas se neuvari, cituju recept, z deseti deka cibule (to snad neni ani jedna velka cibule?!) zruzovely po prihozeni k masu (to bych chtel, aby mi autor predvedl) a z mouky.. z toho vznikne leda slemovita voda bez chuti a zapachu.

      vsem tem, co tvrdej, ze se drzeli receptu a ze z toho uvarili jedlej vytvor, radim: nevarte. je to pro vas skoda. zerte jidla z pytliku, protoze proste nepoznate rozdil! :))

    • Re: No nechci urazet Mirek 18.12.2011 22:19:03

      Uplný souhlas, do guláše mouka je naprosté barbarství které akorát vše zničí. Zahušťování moukou je prasárna.

    • Re: No nechci urazet Pepan Jepicza 13.11.2011 03:58:16

      Vy jste ale babral, Pavle. Umite cist? Vy nekde vidite titulek CESKY hovezi gulas, nebo pivni, plzensky, slovensky, madarsky ci mexicky? Gulase se delaji vsude na svete, a ze VY tam nekde na Zizkove to delate zrovna takhle, jdete se zeptat na Malou Stranu jak to delaji, pokud nejste z Budejovic. Do gulase si muzete dat co chcete, kdyz ten zaklad je hotov. Rajcata, papriky, nakrajeny cerstvy koren zazvoru, suseny svestky s visnema, vokurky s povidlama, buraky, a pak treba brusinkovou marmeladu. Zalijte to pivem, zabalte do mexicke tortily, mexicke mole nahoru a ozdobit hustou smetanou a koriandrem. Zkuste to, a uvidite jakou to ma "silu", chlape. LOL

    • Re: No nechci urazet Makak 11.11.2011 12:11:56

      Ale hovnajs. Pavel ma pravdu. Do gulase mouka proste nepatri a zdarec. A pokud nekoho urazi jakym zpusobem to Pavlik napsal, tak muze jit sam do riti :) Jen bych ho doplnil, ze tam patri jeste majoranka. Lovu zdar.

    • Re: No nechci urazet kuchařka 05.10.2011 13:09:24

      neumíte asi vařit co? :-D

Nalezeno receptů: 125
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept