reklama
hledat uživatel
       

9. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hovězí guláš

Hovězí guláš

Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.


  • 3,3

    1 672×

    3,2 1672
  • 1 h 30 min

  • 42×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1184 kJ / 283,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Omyté maso, nejlépe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na stejně veliké kousky, osolíme a opepříme.
Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme.

Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody (pozor, ať se vám nespálí paprika). Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí guláš

    Celkový počet komentářů: 135
    • Jan Babuška
      Jan Babuška

      Zahuštění guláše

      Nastrouhej chleba,zalej vodou a rozmixuj na řídké těstíčko.Tim se guláš zahustí a je to bez žmolků. Nebo nastrouhej na jemno syrovou bramboru a tím guláš taky zahustíš.

      20.08.2019 08:43:28

    • Laa
      Laa

      Zeptejte se maďarů jak se dělá gulaš

      06.07.2019 13:04:32

    • Martin
      Martin

      Pánové a dámy každý dle chuti.

      06.03.2019 18:20:25


    • pavel
      pavel

      No nechci urazet

      ale jdete do pr...... s vasimi vytvory vy hupaci!!!!!!Vy jste jeste nikdy neslyseli,ze do gulase se nedava NIKDY zadna mouka?!Gulas se delal a dela jen presnym pomerem kolik masa tolik cibule,matlaci jedni.A jinak neni zadny problem dat vodu na podliti,ale jen na podliti,protoze to maso pousti samo stavu a krom ml.cerv.papriky se dava pouze sul a pro ostrost se nedava zadna chilii paprika,ale klasicka ml.paliva cerv.paprika.LOVU ZDAR!!!!!!!

      20.07.2010 17:48:20

      • pavla
        pavla

        Re: No nechci urazet

        pane vy jste ale hulvát, u nás se dává mouka nakonec na zahustení, a basta.

        10.02.2012 19:12:53

      • anna
        anna

        Re: No nechci urazet

        výborně...souhlasím

        14.08.2017 23:34:56

      • NikiBl
        NikiBl

        Re: No nechci urazet

        Ten člověk co tu toto psal.. Nikdy nevařil co,? (Myslím toho co psal ať jse někam s našima výtvorama... ) Hele každý to má rád jinak :D

        15.08.2017 09:23:25

      • Tomáš
        Tomáš

        Re: No nechci urazet

        Tyjo nechápu co tu hrotíte. Snad ať každý vaří guláš jak chce a jak jim to doma chutná. Já např dávám protlak a někdo ho tam nesnáší. Já dávám chilli ale někdo nemusí mít rád ostré. Já zahušťuju moukou, někdo bramborem a chlebem. Když jíška z mouky dostatečně provaří není tam vůbec cítit a žádný zabiják guláše, jak tady někdo psal to není. Vařil jsem v hospodě a na guláš se lidi vraceli a nikdy si nikdo nestěžoval.

        23.10.2019 15:49:12


    Nalezeno receptů: 135

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.