Hovězí guláš

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1262078x
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.
Komentáře receptu 120
Uvařil jsem to (Recept vařilo 36 lidí)


Postup přípravy receptu

Omyté maso, nejlépe kližku, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a po všech stranách ho osmahneme.

Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji s masem dorůžova. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, podlijeme trochou vody, aby se nám maso začalo dusit. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podlíváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody a moukou, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

autor receptu:

Hovězí guláš

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Hovězí guláš - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1139 kJ / 272,2 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 3599 běžně 6100 Kč sleva 41 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hovězí guláš byl 28.05.2010 na 9. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
1504 hlasujících
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí guláš byl vynikající.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek s knedlíkem.

Kuchařky obsahující recept Hovězí guláš

Recept se nachází v 488 kuchařkách
KDI
VARENIE 8355 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí guláš

Celkový počet komentářů: 10
  • Cibule Robin 29.08.2015 09:12:05

    Pro ty, co guláš neumí, jedna rada. Cibule se dělá velmi pomalu. Já jí dělám na sporáku na minimu a to zhruba čtyři hodiny pomalého restování. První hodinu to skoro nic nedělá a až potom se začne restovat. Cibule musí postupně zhnědnout až do tmavě hnědé barvy. Cibule dozlatova je výmysl, nevím koho. Tímto pomalým restováním cibule uvolní cukry a není syrová ani spálená a hezky guláš obarví. Maso se dělá zvlášť. Ne s cibulí. Maso se prudce osmahne na sádle, aby se zatáhlo. Cibule se přidá, až máme maso podušené a dává se vařit.I samotný guláš se dělá dlouho. Dlouhým vařením se hodně zredukuje a nemusí se moc hustit. Jinak dohušťovat starým chlebem, mouka se nehodí.

    • Re: Cibule Gulášová máti 09.03.2017 11:53:47

      Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

    • Re: Cibule Gulášová máti 09.03.2017 11:52:57

      Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

    • Re: Cibule Gulášová máti 09.03.2017 11:51:32

      Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

    • Re: Cibule Gulášová máti 09.03.2017 11:50:08

      Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

    • Re: Cibule Gulášová máti 09.03.2017 11:49:54

      Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

    • Re: Cibule Gulášová máti 09.03.2017 11:49:44

      Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

    • Re: Cibule Gulášová máti 09.03.2017 11:49:16

      Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

    • Re: Cibule Ladislav 07.01.2017 09:32:40

      Robin,Jste první kdo popsal přesně jak se vaří znamenitý GULÁŠ.Stou cibuli máte naprostou pravdu,akorát ji dělám zhruba 2 hoďky.

    • Re: Cibule kuchar 07.11.2015 10:55:21

      tak takove blbosti jsem jeste neslysel

Nalezeno receptů: 120
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept