reklama
hledat uživatel
       

9. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hovězí guláš

Hovězí guláš

Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.


  • 3,3

    1 701×

    3,3 1701
  • 1 h 30 min

  • 42×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1184 kJ / 283,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Omyté maso, nejlépe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na stejně veliké kousky, osolíme a opepříme.
Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme.

Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody (pozor, ať se vám nespálí paprika). Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí guláš

    Celkový počet komentářů: 137
    • Bobina
      Bobina

      Bezva finta. Napřed opražit maso a pak dusit s cibulí.ještě vylepšíme lžící kečupu a vařím s kouskem zæzvoru.zahustím moukou.a jíme s chlebem a okurčičkou.vařįm už jen podle vašeho receptů a chlapi ani nemukajį jak jim chutná.

      06.02.2020 10:18:24

    • Robin
      Robin

      Pro ty, co guláš neumí, jedna rada. Cibule se dělá velmi pomalu. Já jí dělám na sporáku na minimu a to zhruba čtyři hodiny pomalého restování. První hodinu to skoro nic nedělá a až potom se začne restovat. Cibule musí postupně zhnědnout až do tmavě hnědé barvy. Cibule dozlatova je výmysl, nevím koho. Tímto pomalým restováním cibule uvolní cukry a není syrová ani spálená a hezky guláš obarví. Maso se dělá zvlášť. Ne s cibulí. Maso se prudce osmahne na sádle, aby se zatáhlo. Cibule se přidá, až máme maso podušené a dává se vařit.I samotný guláš se dělá dlouho. Dlouhým vařením se hodně zredukuje a nemusí se moc hustit. Jinak dohušťovat starým chlebem, mouka se nehodí.

      29.08.2015 09:12:05

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:49:16


      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:49:44

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:49:54

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:50:08

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:51:32

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:52:57

      • Gulášová máti
        Gulášová máti

        Základem každého guláše je do hněda osmažená cibulka. Přes to vlak nejede. Ale restovat 4 hodiny? Pardon, ale tak tady smích :-D a to umím sakra výtečné guláše. Zahušťuji zásadně strouhankou, kterou stejně jako u mouky romočím v menším množství vody, aby se nenadělaly hrudky. A správný hospodský guláš se zahuštuje dokonce chlebem nebo starším houskovým knedlíkem. A hovězí může být hotové za půl hoďky, pokud osolíte až ke konci. Sůl způsobuje to, že maso tuhne a je potřeba jej hodně dlouho vařit.

        09.03.2017 11:53:47


    Nalezeno receptů: 137

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.