Hovězí guláš

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1206058x
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.
Komentáře receptu 113
Uvařil jsem to (Recept vařilo 35 lidí)


Postup přípravy receptu

Omyté maso, nejlépe kližku, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Maso vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a po všech stranách ho osmahneme.

Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji s masem dorůžova. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, podlijeme trochou vody, aby se nám maso začalo dusit. Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podlíváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody a moukou, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

autor receptu:

Hovězí guláš

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Hovězí guláš - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1139 kJ / 272,2 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 3699 běžně 5691 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Hovězí guláš byl 28.05.2010 na 9. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
1488 hlasujících
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí guláš byl vynikající.
  • Recept Hovězí guláš - Hovězí gulášek s knedlíkem.

Kuchařky obsahující recept Hovězí guláš

Recept se nachází v 484 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 8344 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hovězí guláš

Celkový počet komentářů u receptu: 113
  • Guláš Tomaas 12.07.2016 18:30:59

    Dobrý den lidi, kolik tam mam nakonec vyspat mouky? Dava se hruba, polohruba nebo hladka? Nemel jsem protlak ani chilli, tak jsem použil kremzskou hořčici a ostrý kečup hned jak jsem do vařil cibuli. Maso je ještě tuhý, ale to dořešim asi az po zahuštění - nechám dodělat v mikrovlnce? Muzu to dat do mikrovlny v tom kastrolu? Díky za rady, už se na něj těšíme ...

    • Re: Guláš Blaf 19.02.2017 17:35:49

      vždyť je vlastně jedno jestli tam dáte chilli a protlak nebo kremžskou a kečup nakonec tam dejte mrkev a máte koprovku..

  • Komentář k receptu Hovězí guláš lumik 07.01.2017 09:54:37

    zkuste jiný recept,nasypat cibuli na maso raději ne

  • Cibule Robin 29.08.2015 09:12:05

    Pro ty, co guláš neumí, jedna rada. Cibule se dělá velmi pomalu. Já jí dělám na sporáku na minimu a to zhruba čtyři hodiny pomalého restování. První hodinu to skoro nic nedělá a až potom se začne restovat. Cibule musí postupně zhnědnout až do tmavě hnědé barvy. Cibule dozlatova je výmysl, nevím koho. Tímto pomalým restováním cibule uvolní cukry a není syrová ani spálená a hezky guláš obarví. Maso se dělá zvlášť. Ne s cibulí. Maso se prudce osmahne na sádle, aby se zatáhlo. Cibule se přidá, až máme maso podušené a dává se vařit.I samotný guláš se dělá dlouho. Dlouhým vařením se hodně zredukuje a nemusí se moc hustit. Jinak dohušťovat starým chlebem, mouka se nehodí.

  • Guláš Tomaas 12.07.2016 18:30:36

    Dobrý den lidi, kolik tam mam nakonec vyspat mouky? Dava se hruba, polohruba nebo hladka? Nemel jsem protlak ani chilli, tak jsem použil kremzskou hořčici a ostrý kečup hned jak jsem do vařil cibuli. Maso je ještě tuhý, ale to dořešim asi az po zahuštění - nechám dodělat v mikrovlnce? Muzu to dat do mikrovlny v tom kastrolu? Díky za rady, už se na něj těšíme ...

    • Re: Guláš Lucie 09.11.2016 10:54:59

      Tahušťování hrubá,polohrubá ,hladká? To jako fakt? Nikdy sem neslyšela že by se zahuštovalo jinou než hladkou.A hrnec do mikrovlnné trouby ? Bože můj

    • Re: Cibule Johny 09.10.2015 20:22:34

      Musim reagovat na váš tecept. I kdyz poctenicko všech komentářů je úžasný :-). Jen si myslím, ze jaký si guláš delavate a chutna vam,je jedno jaky postup máte a co tam date,,je přece Váš. To že v receptu pise, ze nejdřív opece msso a pak k nemu cibule, tak to bych asi tu cibuli spis dusil ve stave, které maso pustilo. Pokud by ale opečené maso vyndala a na vypeku smazila cibuli,.uveril bych,ze budre guláš dobry. S pozdtavem Johny:-)

Celkový počet komentářů: 113
Nalezeno receptů: 113
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Otec u porodu - přínos, nebo komplikace?

    Otec u porodu - přínos, nebo komplikace?

    Na otázku ohledně přítomnosti otce u porodu by se partneři měli zaměřit už v počátku těhotenství. Nelze předpokládat, že by správné rozhodnutí mohlo padnout při odjezdu do porodnice. I otec musí být na příchod dítěte připravený. A samozřejmě není vhodný nátlak jednoho či druhého partnera. Toto choulostivé téma je nutné předem důkladně rozebrat a domluvit se na dalším postupu.

  • Chrápete? Můžete mít nebezpečný syndrom spánkové apnoe!

    Chrápete? Můžete mít nebezpečný syndrom spánkové apnoe!

    Syndromu spánkové apnoe se věnuje čím dál více pozornosti, protože jeho výskyt v populaci stoupá. Současně přibývají i poznatky o jeho zásadně negativním vlivu na celý lidský organismus. Syndrom spánkové apnoe prokazatelně ohrožuje zdraví i naše srdce.




přidat nový recept