reklama
hledat uživatel
       

9. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hovězí guláš

Hovězí guláš

Jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Pokud máte raději ostřejší, stačí přidat feferonku, nebo trochu pálivé papriky.


  • 3,3

    1 630×

    3,2 1630
  • 1 h 30 min

  • 40×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1184 kJ / 283,0 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Omyté maso, nejlépe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na stejně veliké kousky, osolíme a opepříme.
Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme.

Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody (pozor, ať se vám nespálí paprika). Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí guláš

    Celkový počet komentářů: 130
    • Martin
      Martin

      Pánové a dámy každý dle chuti.

      06.03.2019 18:20:25

    • lakatoš
      lakatoš

      já klidně urazím

      No fuj mouka do guláše to je hřích, po chlebu to má tu správnou chuť

      08.02.2019 10:28:13

    • qwertz
      qwertz

      Komentář k receptu Hovězí guláš

      Ja gulas zahustuju taky jen hladnou moukou/jiskou. Zahusteny chlebem nebo strouhankou jsem parkrat jedl nebo zkousel, ale nikdy mi moc nechutnal.. ta omacka je pak mnohem hrubsi (jako byste ji zahustili polohrubou moukou) a mne chutna gulas spis jemnejsi.

      Odpoved pro PK - mouka hladka nebo polohruba?: Vetsina pod. jidel se zahustuji zpravidla jen hladkou moukou, omacka je pak jemnejsi a chutove lepsi. Kdyz ji zahustite polohrubou moukou, tak bude omacka hrubsi. Vyhoda polohruby mouky je ovsem ta, ze nedela zmolky jako mouka hladka.. znam jednu starsi kucharku, ktera prave kvuli zmolkum zahustuje skoro vse jen polohrubou.

      Papriku restuju vzdy (uz nejmene 35 let) primo na oleji/sadle a nikdy nikdy nikdy mi nezhorkla. " Az na maso " ji nikdy nedavam..
      Paprika se musi vzdy restovat na co nejmensim plamenu, na dostatku tuku, pouze po urcitou kratkou dobu a musi se NEUSTALE MICHAT - napr. pri mensim mnozstvi tuku se musi neustale vareckou seskrabovat ze dna hrnce aby se nepripalila. Po pridani a masa, pusti maso vodu/stavu a pak uz paprika nezhorkne..
      Paprika zhorkne jen pokud se pripali anebo restuje prilis dlouho!

      04.08.2018 11:32:44


    • pavel
      pavel

      No nechci urazet

      ale jdete do pr...... s vasimi vytvory vy hupaci!!!!!!Vy jste jeste nikdy neslyseli,ze do gulase se nedava NIKDY zadna mouka?!Gulas se delal a dela jen presnym pomerem kolik masa tolik cibule,matlaci jedni.A jinak neni zadny problem dat vodu na podliti,ale jen na podliti,protoze to maso pousti samo stavu a krom ml.cerv.papriky se dava pouze sul a pro ostrost se nedava zadna chilii paprika,ale klasicka ml.paliva cerv.paprika.LOVU ZDAR!!!!!!!

      20.07.2010 17:48:20

    Nalezeno receptů: 130

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.