reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí guláš se zakysanou smetanou

Guláš, který se vaří u nás a má velký úspěch.


  • 3,5

    138×

    3,4 138
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 602 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nasekáme najemno. Maso podle potřeby očístíme a nakrájíme na kostky.

Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, osmahneme, přidáme koření, kostky masoxu a vývaru, ještě chvilku restujeme, pak podlijeme vodou (asi 1/2 litru) a dusíme doměkka. Vždy, když se voda vydusí, přilijeme asi 3 dl a za občasného míchání dále dusíme. Šťáva musí být hodně tmavá.

Když je maso měkké, vyndáme jej, přilijeme smetanu, omáčku rozmixujeme, vrátíme maso a povaříme. Podle chuti a potřeby guláš naředíme, případně zahustíme strouhaným chlebem.

Podáváme sypané cibulí a s čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí guláš se zakysanou smetanou

    Celkový počet komentářů: 3
    • safiro
      safiro

      Komentář k receptu Hovězí guláš se zakysanou smetanou

      Dnes jsem uvařilo tento gulášek. Před přidáním zakysané smetany byla jeho chuť typická gulášová. Po přidání zakysané smetany se mi zdá, že chuť se trochu podobá svíčkové anebo španělskému ptáčku. I tak je dobrý, ale příště asi nebudu dávat zakysanou smetanu.

      25.06.2013 14:02:56

    • lucindaa
      lucindaa

      Gulášek jsme měli dnes k obědu a můžu říct, že je opravdu výborný. Díky :-))

      09.06.2010 14:20:40

    • Xu
      Xu

      Uplynulou neděli jsem k sobotnímu obědu udělala tento gulášek. Nejsem moc zdatná co se týče omáček, ale tentokrát jsem dostala od rodinky výbornou:-)) Gulášek nemá chybu a to je co říct, můj muž je velice mlsný, děkuji, Bára

      05.08.2009 16:31:58



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš se zakysanou smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.