reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí guláš s hrnečkovým knedlíkem

Guláš začneme vařit v 9 hodin ráno, aby byl v poledne na stole. Nemám zásadu, kolik masa, tolik cibule. Guláš musí mít hnědou barvu. Recept na hrnečkový knedlík ke guláši najdete v mé kuchařce.


  • 3,5

    3,5 8
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

V kastrolu rozehřejeme sádlo, vložíme nakrájenou cibuli a necháme za občasného míchání zesklovatět. Přidáme postupně kousky masa a restujeme, aby se hovězí maso zatáhlo. Maso nedáváme najednou, hrnec by se prudce zchladil a maso by pouštělo šťávu.

Když je všechno maso orestované, přidáme zbytek ingrediencí a dusíme. Nedáváme skoro žádnou vodu a hlídáme, aby se nic nepřipálilo. Pokud je šťávy málo, tak lehce podléváme vroucí vodou.

Když je maso měkké, zaprášíme polohrubou moukou tak, aby se kousky masa obalily. Stále guláš mícháme, ať nevzniknou hrudky. Podle potřeby ředíme opět převařenou vodou, aby nebyl guláš vodový a naopak, aby to nebyla kaše. Pokud se mírně maso přichytí, tak to dělá tu hnědou barvu, ale pozor, aby se guláš nepřipálil. Guláš můžeme dochutit masoxem.

Hovězí guláš podáváme s hrnečkovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí guláš s hrnečkovým knedlíkem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Oblíbené
      Oblíbené

      Uvařeno znova 16.12.2018

      Hnědou barvu guláše jse docílil tím že hned na začátku jsem nedal žádnou vodu. Maso jsem orestoval na cibuli a pak dál bez vody dusil až se to v hrnci začalo připékat. Honem míchat aby to se nespálilo. Pak trošku horké vody a dusit do měkka. Zbytek podle návodu.

      16.12.2018 09:50:25


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš s hrnečkovým knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.