reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hovězí guláš podle Richarda Nováka

Hovězí guláš podle Richarda Nováka

Vyhlášený hovězí guláš podle Richarda Nováka. Nejlepší guláše jsou z hovězí kližky, a tak přidávám svůj recept.


  • 4,7

    294×

    4,7 294
  • 2 h 30 min

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 727 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, pouze opepříme a na dostatečném množství sádla zprudka orestujeme rovnoměrně ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Já používám velkou pánev, kterou po odstavení přikryji poklicí, aby maso neztrácelo teplotu.

Sádlo z pod masa vlijeme do velkého hrnce a osmahneme na něm nadrobno nasekanou cibuli dohněda. Cibule tak dá guláši pěknou barvu. Malý trik, jak cibuli nepřipálit a rovnoměrně ji osmahnout dohněda, tkví v tom, že přidáme malé množství vody do rozpálené hnědnoucí cibule. Voda s olejem zpění a cibule se krásně rovnoměrně zbarví.

Nyní vložíme maso, zaprášíme paprikou, podlijeme trochou vývaru, přidáme rajský protlak, přikryjeme poklicí a dáme dusit na mírném ohni. Podle potřeby podlijeme a promícháme. Po půl hodině osolíme, okmínujeme, promícháme a dolijeme zbytek vývaru.

Po dvou hodinách guláš zahustíme jíškou připravenou společně s utřeným česnekem, ale lze zahustit i strouhaným chlebem. Přidáme v dlani drhnutou majoránku a špetku chilli. Guláš pak necháme procházet mírným varem za občasného míchání ještě asi půl hodiny.

Přílohu k hovězímu guláši si zvolíme podle chuti - čerstvé pečivo nebo knedlíky všeho druhu. Guláš podle Richarda Nováka můžeme ozdobit na kolečka krájenou cibulí a troškou čerstvě nastrouhaného křenu.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí guláš podle Richarda Nováka

    Celkový počet komentářů: 42

    Nalezeno receptů: 42
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš podle Richarda Nováka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.