reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí guláš od naší babičky

Recept na hovězí guláš po našem.


  • 4,2

    36×

    4,1 36
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Den dopředu je třeba maso naložit. Čerstvou kližku očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky či nudličky. Podobně připravíme cibuli - nejlépe objemově stejné množství jako masa, a nakrájíme také česnek. Vše naložíme do rajského protlaku, soli a pepře dle vlastní chuti a necháme přes noc v chladničce.

Na druhý den včas vyndáme z chladu, aby se odrazilo a směs zprudka osmahneme na sádle. Zasypeme lžící hladké mouky, sladkou paprikou a majoránkou. Nenecháváme na plameni, aby paprika nezhořkla. Promícháme a zalijeme horkou vodou tak, aby maso bylo ponořené. Vaříme do změknutí masa, podle potřeby přiléváme horkou vodou, popř. vývarem. Můžeme přidat i bujonovou kostku.

Krátce před koncem vaření guláš zahustíme chlebovou střídkou - kdo nechce, najemno strouhanou bramborou, která se velmi rychle rozvaří a dodá tu pravou chuť. Kdo má rád, může přidat ještě prolisovaný česnek a majoránku.

Takto připravený guláš zdobíme čerstvou naťovou cibulkou nebo sušenou celerovou natí, podáváme s knedlíkem nebo chlebem jako v pravé hospůdce, my doma nejraději s těstovinami - malými kolínky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí guláš od naší babičky

    Celkový počet komentářů: 10
    • László
      László

      Zahustenie gulášu

      Je to neuveriteľné, ako sú československé recepty spotvorené zahusťovaním múkou, zemiakom a vrchol je pridaním chleba. To už je skutočne zvrátenosť.
      Nikdy ste neboli v krajine pôvodu tohoto vynikajúceho a v celom svete pripravovanom jedle?
      Asi nie...
      GULÁŠ SA NIKDY NEZAHUSŤUJE!!!

      20.03.2016 23:13:27

      • lumik
        lumik

        Re: Zahustenie gulášu

        v Čechách se guláš prostě zahušťuje,už to konečně pochop,ještě k světlé barvě na fotkách,je to asi tím,že cibuli nesmaží,ale jen orestují společně s masem

        09.05.2016 15:55:36

      • Adolf
        Adolf

        Re: Zahustenie gulášu

        Gulas je taky madarska polevka, nebo neee ?

        18.08.2018 22:26:38


    • robbýk
      robbýk

      Komentář k receptu Hovězí guláš od naší babičky

      na 1kg masa kol. vody dolejt max

      14.03.2016 20:50:41

    • solalenka
      solalenka

      Komentář k receptu Hovězí guláš od naší babičky

      Jednoduchy a výborný guláš. Na konec jsem dala hodně česneku, k tomu čerstvou, krupavou pletynku a všichni se mohli utlouct:-)

      22.03.2015 08:59:10

    • vlasta matheislova
      vlasta matheislova

      hovezi gulasod babicky

      je vyborny ale ja nemusim kolinka ale je to muj problem jinak recept na gulasek nema chybu maminka jej take delavala

      04.11.2013 09:00:54

      • Zidane
        Zidane

        Re: hovezi gulasod babicky

        Kolínka bych neřešil. Příloha přece není neoddělitelnou součástí receptu, dej si k tomu třeba brambory (ano, i taková z mého pohledu prasata jsem viděl, brambory ke guláši či k rajské nebo rýži k svíčkové, inu Němci...)

        21.12.2014 10:30:18

    • Radka.Radecka
      Radka.Radecka

      recept se mi líbí

      jen na těch fotkách je guláš nějaký řídký a světlý.

      08.10.2011 09:30:37

    • ennidzekova
      ennidzekova

      Chutne,zajimave a docela i rychle.Dekuji za dobry recept!

      07.10.2011 10:11:21


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí guláš od naší babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.