reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hovězí flank steak se zeleninou

Hovězí flank steak se zeleninou

Recept na minutku z hovězího pupku s dušenou zeleninou a sýrovými kornoutky. Recept je vhodný pro slavnostní příležitosti.


  • 3,6

    65×

    3,5 65
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si zeleninovou přílohu. Lilek očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a necháme "vypotit". Dýni oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Oloupanou šalotku a česnek jemně nasekáme. Na oleji necháme zpěnit cibulku a česnek. Pak vmícháme osušený lilek a dýni, vše krátce orestujeme, podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme, opepříme a krátce podusíme doměkka. Nakonec zeleninu ochutíme petrželkou a zjemníme čerstvým máslem.

Připravíme si sýrové kornoutky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem, na který ze strouhaného sýru vytvoříme asi 8 nízkých koleček. Jakmile se sýr rozpustí, plech vyjmeme a ještě z teplých placek vytvarujeme kornoutky, které necháme vychladnout.

Porce hovězího pupku potřeme olejem a na suché pánvi opečeme z každé strany asi 1 - 1,5 minuty. Maso osolíme, opepříme, poklademe bylinkovým máslem a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C na 13 - 15 minut. Pak steaky vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme ještě 3 - 5 minut odpočinout.
Takto připravené maso bude středně propečené. Jednotlivé porce flank steaku nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky a ihned podáváme.

Hovězí flank steak servírujeme na listech salátu s dušenou zeleninou a sýrovými kornoutky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí flank steak se zeleninou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Pavel
      Pavel

      Komentář k receptu Hovězí flank steak se zeleninou

      Výborné

      06.07.2015 13:32:38


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí flank steak se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.