reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí chilli guláš

Pikantní hovězí guláš s chilli a sladkou paprikou.


  • 4,7

    45×

    4,6 45
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Cibuli vsypeme do hrnce, přilijeme olej a za občasného promíchání cibuli osmažíme do světle hněda (tmavější než dozlatova). Přisypeme polovinu sladké papriky a promícháme. Pak přidáme kostky masa, poprášíme solí a bohatě posypeme chilli (používám chilli mlýnek, čerstvě mletá zrníčka). Maso necháme zespodu osmažit a teprve potom jej promícháme se solí i chilli a osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme vodu, přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání dusíme 60 - 90 minut, dokud maso není měkké.

Maso zaprášíme solamylem i zbylou paprikou, podle potřeby rozředíme vodou a ještě 5 - 10 minut dusíme. Podle chuti přisolíme a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Hovězí chilli guláš dobře připravený není vhodný pro děti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí chilli guláš

    Celkový počet komentářů: 11
    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Hovězí chilli guláš

      Také jsem místo solamylu nastrouhala trochu starého chleba a místo knedlíků jsme měli rýži, ale přítel si guláš pochvaloval.

      14.12.2014 13:36:28

    • stavros666
      stavros666

      chilli gulášek

      A když je pěkná kližka,dělám ho na stejně a já mohu mít takzvaný držkopal,k němu pouze chlebíček,nebo sekané drenážky.Knedlíčky moc nemusím,ale nevadějí mi.
      Posílám foto a přeji dobrou chuť....///

      31.10.2014 15:14:21

    • Blanch
      Blanch

      Komentář k receptu Hovězí chilli guláš

      Dnes jsem zkousela tento gulasek, pac ma pritel radsi hustejsi, sahustila jsem jej jen trochou zasmazky a naprosto to staci, je moc dobry :)

      09.10.2014 17:09:54


    • Tomáš
      Tomáš

      Souhlasím s Martinem, zahušťovat solamylem, rozředit a pak popřípadě zase zahustit. že?...Když je cibule ve správném poměru k masu nemusí se ani zahušťovat. Když už tak chlebem nebo bramborou....

      13.03.2013 14:34:03

    • neligrej
      neligrej

      Místo solamylu používám domácí zásmažku a sádlo,přidám protlak a kostku masoxu,česnek a majoránku.Dnes k obědu,moc dobrý.

      07.04.2011 09:08:03

      • FIDO
        FIDO

        ano - místo oleje je vhodnější sádlo; po orestování maso nepodliji celým půl litrem vody, ale postupně tak, aby maso bylo do své poloviny ponořeno; místo solamylu, zásmažky či záklechtky k zahuštění dávám tvrdý strouhaný chleba a nechám cca 10-15 min. provařit na mírném plameni ... báječné

        18.11.2011 14:21:16

      • stavros666
        stavros666

        No nevím,gulášek a zahušťovat,ještě k tomu přidávat masoxy a jiné pobliooony.....doopravdy nevím nevím co dodat.Ovšem respektuji pořekadlo PROTI GUSTU ŽÁDNÝ DIŠPUTÁT....///

        31.10.2014 15:30:44

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí chilli guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.