reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hovězí carpaccio s rukolou a parmazánem

Výborný předkrm. Recept na slabounce nakrájené hovězí maso.


  • 3,6

    14×

    3,5 14
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Marináda: Vymačkáme citrony a profiltrujeme. Přidáme olivový olej, sůl a mletý pepř. Vidličkou promícháme.

Připravené maso na carpaccio necháme připravit nejlépe od řezníka. Libové maso musí být zbavené nervů a nakrájeno na velmi slabounké plátečky.

Slaboučké plátky necháme alespoň na 10 minut v citronové marinádě v lednici. Pokud nechceme, aby maso ztratilo růžovou barvu, nedáme ho do lednice marinovat, ale rozdělíme maso na 4 talíře, pokropíme připravenou citronádou a každý talíř posypeme 25 g čisté osušené rukoly a 25 g hoblinkami parmazánu.

Hovězí carpaccio s rukolou a parmazánem podáváme s čerstvým pečivem, solí, pepřem a olivovým olejem, abychom si carpaccio mohli dochutit dle naší chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hovězí carpaccio s rukolou a parmazánem

    Celkový počet komentářů: 9
    • Kristyn
      Kristyn

      Ahoj, mám otázku, jakou část hovězího? :))

      21.08.2012 12:10:50

    • Jenn
      Jenn

      Zkusila jsem řezníka poprosit, aby mi maso na carpaccio nakrájel, ale odmítl mi to udělat. Tak jsem ho doma zabalila do potravinové fólie, nechala hodinku v mrazáku a pěkně ostrým nožem jsem ho nakrájela na tenounké plátky.
      Citronáda nemá chybu, přítel, který pracuje v gastronimii si dochucení nemohl vynachválit.
      Díky za skvělý recept!

      11.08.2012 13:05:01

      • Sussi
        Sussi

        Ahoj Jenn,u mého řezníka stále platí známe přísloví o zákazníkovi.No ,ale poradila jste si a jsem ráda ,že jste si pochutnali.Příjemné vaření s pozdravem Sussi

        11.08.2012 14:36:53


    • Tomáš
      Tomáš

      podává se jako studený předkrm ? ...

      23.04.2012 08:54:07

    • babi
      babi

      to jsou nervy

      no ale, jak zbaví to maso nervů a jak to poznám?

      16.04.2012 07:03:24

      • null
        null

        Dobré ránko,očištěné masko nakrájené od řezníka na carpaccio-tenounké plátky zajisté bude bez žilek,bez tuku,již na pohled by jste měla vidět,že maso je čisté,libové.Zda jsem pomohla nevím.Přeji příjemný den......

        16.04.2012 08:13:06

    • babi
      babi

      Jak zbavit maso nervů

      Můžete mi prosím poradit , jak zbavit maso nervů? Bojím se, že řezníkovi, kterého požádám o zbavení masa nervů, rupnou nervy a bude mě hnát...

      15.04.2012 08:58:29

      • null
        null

        Dodrý den,vážně si myslím,že když řezníka poprosíte o hovězí maso na carpaccio,bude vědět o co se jedná a maso Vám dá již přichystané na upravu pokrmu.Já osobně ho tak kupuji,přeji příjemný den

        15.04.2012 15:34:18

    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Hovězí carpaccio s rukolou a parmazánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.