
Hovězí Bourguion
Recept s náročnější přípravou, který ale stojí za to.
-
4,8
63×
-
5×
Recept s náročnější přípravou, který ale stojí za to.
63×
5×
0,75 l
300 ml
2 lžíce
2 lžíce
100 g
1 lžíce
2 ks
30 ml
1 kg
2 stroužky
200 g
Na oleji osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky dokřupava. Pak ji vyjmeme a dáme do mísy.
Do igelitového sáčku dáme mouku, sůl, pepř a po částech umyté osušené maso nakrájené na kostky. Sáčkem třepeme, dokud maso nebude v mouce obalené. Na oleji osmahneme narychlo maso dorůžova. Vyjmeme a dáme do mísy ke slanině.
Cibuli, česnek a mrkev očistíme, nakrájíme a osmahneme dozlatova. Vyjmeme a dáme k masu a slanině. Na olej, kde jsme smažili zeleninu, vlijeme brandy, krátce prohřejeme a podlijeme vývarem. Přidáme protlak, cukr, bobkový list, tymián a vaříme asi 10 minut.
Směs a maso se zeleninou dáme do hrnce, podlijeme červeným vínem a přivedeme k varu. Houby očistíme a přidáme do směsi. Jakmile se odpaří alkohol, zakryjeme a dusíme podle potřeby 1 - 2 hodiny. Nakonec směs ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
Hovězí Bourguion podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
Omlouvám se, předchozí dotaz směřoval k lilku ;-)
Ahoj, recept se mi zda hodně zajímavý, chystám se na něj :-) Jen se chci pro upřesnění zeptat: koriandr se přidává jako plod nebo lístky? A mletý nebo v celku (kuličky)? A jak kardamom? Semínka či tobolky, a mleté? děkuji, těším se na dobrotu :-) Dnes zkusím
Ahoj Honzo,tak jsem četla a četla a stále neviděla korianr a ostatní,poté lilek:-)
I tak Vám přeji příjemné vaření,s pozdravem Sussi