reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houstičky z domácí pekárny

Recept na výborné nadýchané housky.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Všechny suroviny kromě máku a semínek vložíme v obvyklém pořadí do pekárny (lžičku soli vrchovatou, cukru zarovnanou) a necháme zpracovat těsto.

Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8 - 10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky, každou část rozdělíme na 3 a upleteme housky. Upletené houstičky necháme ještě chvilku odpočinout (cca 10- 15 minut).

Houstičky potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 15 minut při 200 °C.

Houstičky z domácí pekárny podáváme podle chuti.

Do doby přípravy je započítána i doba nutná pro přípravu těsta v pekárně (u mne je to 110 minut).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houstičky z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 4
    • Honzka
      Honzka

      Pořadí surovin v pekárně

      Všude se píše, že se dávají do pekárny suroviny od tekutých po sypké, tady je to jaksi naopak, je to správně?

      01.03.2012 08:29:44

      • imartincova
        imartincova

        Ono to původně bylo správně, ale admin či schvalovatel pořadí surovin úplně překopal.....Správně je samozřejmě od tekutých po sypké, takže mléko, máslo, žloutek , sypké přísady a nakonec rozdrobím droždí.

        01.03.2012 11:57:07

    • imartincova
      imartincova

      Nechápu, jak někdo může hodnotit recept, který nevyzkoušel. Léčíte si zde mindráky či co?

      29.02.2012 22:51:43



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Houstičky z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.