reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Housky na domácí hamburger

Jednoduchý recept na domácí hamburgerové housky, které zvládne každý.


  • 4,7

    13×

    4,6 13
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hladkou mouku vysypeme do mísy, vytvoříme důlek, přidáme kvasnice, cukr, trochu vlažné vody a počkáme, až začne pracovat. Následně přidáme zbylé ingredience jako je sůl, olej, voda, vejce a vytvoříme lepkavé těsto, které si dáme na pomoučněný vál. Těsto dobře propracujeme. Mísu pomoučníme a těsto dáme zakryté utěrkou vykynout na teplé místo na 1 hodinu.

Vykynuté těsto položíme na velmi lehce pomoučněný vál. Nepřidáváme do těsta mouku, protože by byly bulky moc suché. Těsto opětovně propracujeme a potom vytvoříme podle potřeby šest bulek, nebo více malých.

Hamburgerové bulky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je opětovně nakynout (asi 40 minut). Bulky potřeme rozšlehaným vejcem, případně posypeme strouhaným sýrem nebo sezamem a dáme péct na 12 - 15 minut dozlatova v troubě rozehřáté na 200 °C. Bulky z trouby vyjmeme a necháme pod utěrkou zchladnout.

Housky plníme podle chuti různými hamburgery a dalšími surovinami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Housky na domácí hamburger

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.