reklama
hledat uživatel
       

Houskový knedlík

Osvědčená klasika. Příloha ke všem možným omáčkám a masům.


  • 3,5

    143×

    3,4 143
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Housku pokrájíme na kostičky.

Z mléka, droždí a špetky cukru si připravíme kvásek, který po vykynutí vlijeme do promíchané sypké směsi. Nakonec vpracujeme rozšlehané vejce a na kostky pokrájenou housku.

Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Rozdělíme na dva stejné díly, vytvarujeme do šišek a ještě 10 minut necháme kynout. Lehce vpustíme do vroucí, osolené vody a vaříme 15 až 17 minut. Občas otočíme.

Po vyjmutí z vody knedlík propícháme vidličkou, aby rychleji odešla pára a můžeme servírovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houskový knedlík

    Celkový počet komentářů: 24
    • Kaja
      Kaja

      Komentář k receptu Houskový knedlík

      Jsem v Austrálii a mám stejný problém s hrubou moukou, ale nadávno jsem objevila indickou mouku zvanou "Atta" která je perfektní na knedlíky a podobné věci.

      14.06.2013 07:28:58

    • Míša
      Míša

      Mé ego na poli vaření nejednou utrpělo těžkou porážku. Pro ty, co ne a ne se skamarádit s kváskem, jako já, je rada použít alespoň malé množství prášku do pečiva a nadýchanost knedlíku bude zaručena. Jen nevím, jestli to není srovnatelný prohřešek proti vaření jako použití sójové omáčky, či vegety.

      06.10.2011 12:14:43

      • zuzna
        zuzna

        není! :D

        09.12.2012 09:15:00


      • vojta
        vojta

        krásnee receno :D:D (Y)

        05.06.2014 00:52:10

    • guanche
      guanche

      zijeme na kanarskych ostrovech a tady taky neni hruba mouka .Delame knedliky z hladke mouky a taky to jde ,akorat se musi vcas vytahnout jinak splasknou a za staleho michani vylejvame do zachodu

      22.08.2011 20:38:13

      • S
        S

        Stejny problem, Spanelum ne a ne vysvetlit co to je polohruba ci hruba mouka....tak valcim s hladkou :)

        19.11.2011 14:12:02

      • Martina
        Martina

        Ahoj, taky ziju na Kanarech a do knedliku jsem se zatim nepoustela. Ale ted jsem objevila v Mercadona cerstve drozdi, tak jsem hned delala kolace po kterych se jen zaprasilo.
        Vecer se chystam na langose... :-)

        24.11.2012 11:11:03

      • Petra V.
        Petra V.

        Ziju v Bostonu. Vcera jsem zkousela knedliky z hladke mouky a neslo mi to :-(( Nevite nekdo cim se da nahradit hruba mouka tady v USA? dik

        28.11.2013 21:57:19

    Nalezeno receptů: 24
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Houskový knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.