reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houskový knedlík z domácí pekárny

Recept na houskový knedlík, na který připravíme těsto pohodlně v domácí pekárně.


  • 3,8

    20×

    3,8 20
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku, do jednoho rohu pečící nádoby cukr a do druhého sůl. Doprostřed mouky uděláme důlek a do něj dáme kvasnice, které zahrneme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík.

Domácí pekárnu zapneme program přípravy těsta.

Z těsta, které nám domácí pekárna vypracuje, vytvarujeme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě z každé strany asi 7-8 minut. Během vaření je lepší zkoušet špejlí, jestli je knedlík hotový.

Po uvaření knedlík vyndáme, propícháme a potřeme sádlem nebo olejem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houskový knedlík z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 4
    • Zdenkova kuchařka
      Zdenkova kuchařka

      Doporučuji nezkoušet

      Ingredience ve špatném poměru, např. Mléka je na 600g málo, musel jsem přidat asi 100 ml, aby vůbec pekárna těsto "utáhla". Vařil jem tento zázrak 2x déle než je doporučováno a výsledek tristní.

      13.05.2014 12:37:57

    • Zdenka :-)
      Zdenka :-)

      Zdenku ,co se vám na nich nezdá ,tak je bílej na chut je mnam.

      16.04.2013 06:58:13

    • Zdeněk Babica
      Zdeněk Babica

      Co to je za bílej knedlík? Domácí knedlík je úplně něco jiného.

      15.04.2013 01:31:57


    • Josef Vyskočil
      Josef Vyskočil

      A což teprve domácí udírna.

      Co do ní vložíte, bude jemě vykouřeno :)))

      14.04.2013 12:47:05


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Houskový knedlík z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.