reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Houskový knedlík naší babičky

Celkový počet komentářů: 19
  • Martin
    Martin

    Komentář k receptu Houskový knedlík naší babičky

    Prosim vas mam prosbu budu knedlik delat poprve babicka dava kvasek do mleka do kastrulku rozehrat pridava cukr ale uz si to moc nepamatuje byla hodne mlada a ja hodne malej chtel bych udelat knedlik na svoje narozeniny a aby si na nem pochutnali aby byl nadychany mekky a hlavne me v to chutnaji ty rohliky dekuji moc za info

    06.07.2018 22:41:39

    • Olga
      Olga

      Re: Komentář k receptu Houskový knedlík naší babičky

      V misce smíchám půl kostky kvasnic s trochou cukru, po rozpuštění kvasnic zaleju trochou vlažného mléka, posypu moukou a zakreju obrouskem. Do mísy dám mouku smíchanou se solí, doprostřed naleju vzešlý kvásek a
      vlažné mléko. Zaděláme polotuhé těsto a asi dva na kostičky nakrájené 2 dny staré rohlíky. Necháme vykynout.

      08.07.2018 08:36:58

  • Kamila
    Kamila

    Komentář k receptu Houskový knedlík naší babičky

    Můj první knedlík v životě a povedl se na jedničku, moc děkuji za tento recept. Všem moc chutnal, že ho jedli i jen tak samotný.

    28.10.2015 09:57:13

  • pavkamlc
    pavkamlc

    Osobně bych dal asi míň rohlíků. Dal jsem o jeden míň už tak a stejně je knedlík dosti suchý. K zelí by to asi nevadilo, ale ke svíčkové nebo koprové je hodně suchý

    10.02.2014 12:23:01

  • Bubi
    Bubi

    díky moc za recept, ano, opravdu tenhle knedlík může dělat i začátečník:)
    Moje premiéra dopadla skvěle, sice sem si špatně přečetla kolik mléka,dala jsem ho moc asi 220ml, ale dosypala jsem mouku a zázrak byl na světě...i vaření v páře dopadlo dobře.

    28.10.2013 14:46:05

  • petrusha
    petrusha

    Tento knedlík vařím už po několikáté a je vynikající. Povedl se hned napoprvé. Nikdy předtím jsem žádný nedělala, tak ho zvládne i začátečník. Super, super, super! Díky za recept. Chutná celé rodině :-)

    07.10.2012 11:56:37

  • Lukáš
    Lukáš

    Tak dneska byla knedlíková premiéra, vše šlo jak po másle, i když jsme trochu improvizovali s množstvím mouky, kterou jsme přidávali do požadované konzistence..
    Místo bílého pečiva jsme použili alespoň trochu zdravější tmavou bagetku a tato kombinace byla velice dobrá!
    Knedlík jsme vařili ze zvyku ve vodě taktéž cca 20min, nechali v rámci možností trochu okapat a poté vyndali na dřevěné prkénko, propíchali špejlí a nechali 10min odstát. Prkénko krásně vcucne přebytečnou vlhkost a knedlík nestihne vychladnout a není tak slizký.

    08.04.2012 17:34:10

  • danaprochazkova125
    danaprochazkova125

    Proč se to lepí??

    Díky za recept, je super, že jsem to zvládla napoprvé. Ale knedlík se mi přilepil na utěrku a potrhalo se to. Je nutné utěrku namočit, než se na ní dají knedle??

    05.03.2012 12:43:05

    • Niky01
      Niky01

      Namočit ne, spíš pomoučit. Dělám je tak, že než dám knedlím finální tvar, podsypávám tak, aby se mi nelepily na ruce, utěrku jen mírně pomoučím a na ni pak knedlu nechám vykynout a uvařím.

      06.03.2012 19:09:29

  • ja
    ja

    je to fakt dobrý doporučuji všem kdo má rád knedlíky a husu :-)

    12.11.2011 11:24:42

  • kadufkova
    kadufkova

    Tento recept na knedlík, jsem vařila již po šestté a nemohu si jej vynachválit. I rodinka si pochutnala. Děkuji !

    11.10.2011 18:52:28

  • kadamickova
    kadamickova

    výborný knedlík

    Knedlík se mi moc nedařil, ale tento recept je výborný, hned na poprvé se povedl na jedničku a díky páře nebyl oslizlý. Děkuji za recept

    15.05.2011 12:15:19

  • bobbina
    bobbina

    Ráda zadělávám těsto v pekárně, ale tady jsem si nebyla jistá, protože v receptu je mléko podle potřeby a to nejde. Až je udělám vícekrát, tak to množství vychytám a určitě pekárnu použiju. Člověk se zbaví namáhavému hnětení.

    22.02.2011 10:19:12

  • Niky01
    Niky01

    To jsem ráda

    Jsem moc ráda, že se knedlíky povedly... Taky namám ráda oslizlé knedla vařené ve vodě. Tyto jsou zatím naše nejoblíbenější :-) A když si necháte těsto zadělat v pekárně (dělá moje maminka), je pak nadýchanější :-)

    17.02.2011 16:18:45

  • bobbina
    bobbina

    Sláva, konečně se mi podařil kynutý knedlík. Jsem stará kuchařka, ale v tomhle jsem měla mezery. Je moc dobrý, jen těch housek jsem dala méně. Skvělý je nápad s vařením v utěrce, Knedík není oslizlý, jako vařený ve vodě. Díky za nápad.

    16.02.2011 16:35:38

  • Oxit
    Oxit

    Opravdu výborný
    :)

    15.12.2010 10:55:37

  • evin
    evin

    Domácí houskový knedlík jsem vařila poprvé. Recept je jednoduchý a výsledek výborný! Děkuji Veroniko, další kulinářský um zvládnut!

    16.07.2010 11:57:57

Nalezeno receptů: 19

Přidat příspěvek k receptu Houskový knedlík naší babičky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.