reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houskový knedlík naší babičky

Opravdu hodně houskový knedlík.


  • 4,6

    133×

    4,5 133
  • 45 min

  • 41×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Energetická hodnota

11021 kJ / 2632,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Postup přípravy

Mouky přesejeme do mísy. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Droždí posypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Po vzejití kvásku okraje osolíme, přidáme celé vejce, mléko a vypracujeme vláčné těsto. Mléka dáváme podle potřeby.

Vypracované těsto rozdělíme na poloviny a do každé zvlášť zapracujeme po dvou a půl na kostičky nakrájených houskách nebo rohlících. Necháme chvilku kynout.

Do velkého hrnce dáme pařáček, který podlijeme vodou. Je potřeba dost vody, aby se za vaření nevypařila, ale pařáček nesmí být potopený. Na pařáček položíme utěrku tak, aby její okraje visely přes okraj hrnce. Na utěrku položíme vedle sebe oba knedlíky. Přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut vařit v páře.

Pak sundáme pokličku, utěrku chytíme za cípy, které visí přes hrnec a vyjmeme ji i s knedlíky ven. Houskové knedlíky vysypeme na talíř, přes který máme nataženou nit a pomocí obou konců nitě knedlíky rozpůlíme.

Houskový knedlík naší babičky podáváme k jídlu, ke kterému se hodí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houskový knedlík naší babičky

    Celkový počet komentářů: 19
    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Houskový knedlík naší babičky

      Prosim vas mam prosbu budu knedlik delat poprve babicka dava kvasek do mleka do kastrulku rozehrat pridava cukr ale uz si to moc nepamatuje byla hodne mlada a ja hodne malej chtel bych udelat knedlik na svoje narozeniny a aby si na nem pochutnali aby byl nadychany mekky a hlavne me v to chutnaji ty rohliky dekuji moc za info

      06.07.2018 22:41:39

      • Olga
        Olga

        Re: Komentář k receptu Houskový knedlík naší babičky

        V misce smíchám půl kostky kvasnic s trochou cukru, po rozpuštění kvasnic zaleju trochou vlažného mléka, posypu moukou a zakreju obrouskem. Do mísy dám mouku smíchanou se solí, doprostřed naleju vzešlý kvásek a
        vlažné mléko. Zaděláme polotuhé těsto a asi dva na kostičky nakrájené 2 dny staré rohlíky. Necháme vykynout.

        08.07.2018 08:36:58

    • Kamila
      Kamila

      Komentář k receptu Houskový knedlík naší babičky

      Můj první knedlík v životě a povedl se na jedničku, moc děkuji za tento recept. Všem moc chutnal, že ho jedli i jen tak samotný.

      28.10.2015 09:57:13


    • pavkamlc
      pavkamlc

      Osobně bych dal asi míň rohlíků. Dal jsem o jeden míň už tak a stejně je knedlík dosti suchý. K zelí by to asi nevadilo, ale ke svíčkové nebo koprové je hodně suchý

      10.02.2014 12:23:01

    • Bubi
      Bubi

      díky moc za recept, ano, opravdu tenhle knedlík může dělat i začátečník:)
      Moje premiéra dopadla skvěle, sice sem si špatně přečetla kolik mléka,dala jsem ho moc asi 220ml, ale dosypala jsem mouku a zázrak byl na světě...i vaření v páře dopadlo dobře.

      28.10.2013 14:46:05

    • petrusha
      petrusha

      Tento knedlík vařím už po několikáté a je vynikající. Povedl se hned napoprvé. Nikdy předtím jsem žádný nedělala, tak ho zvládne i začátečník. Super, super, super! Díky za recept. Chutná celé rodině :-)

      07.10.2012 11:56:37

    • Lukáš
      Lukáš

      Tak dneska byla knedlíková premiéra, vše šlo jak po másle, i když jsme trochu improvizovali s množstvím mouky, kterou jsme přidávali do požadované konzistence..
      Místo bílého pečiva jsme použili alespoň trochu zdravější tmavou bagetku a tato kombinace byla velice dobrá!
      Knedlík jsme vařili ze zvyku ve vodě taktéž cca 20min, nechali v rámci možností trochu okapat a poté vyndali na dřevěné prkénko, propíchali špejlí a nechali 10min odstát. Prkénko krásně vcucne přebytečnou vlhkost a knedlík nestihne vychladnout a není tak slizký.

      08.04.2012 17:34:10

    • bobbina
      bobbina

      Ráda zadělávám těsto v pekárně, ale tady jsem si nebyla jistá, protože v receptu je mléko podle potřeby a to nejde. Až je udělám vícekrát, tak to množství vychytám a určitě pekárnu použiju. Člověk se zbaví namáhavému hnětení.

      22.02.2011 10:19:12


    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Houskový knedlík naší babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.