reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houskový knedlík bez kvasnic

Jednoduchý recept na houskový knedlík. Zvládne i začínající hospodyňka či kuchtík.


  • 4,5

    108×

    4,4 108
  • 45 min

  • 28×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, sůl, vejce, prášek do pečiva, vajíčko, nakrájenou housku (může být i chléb) a sodovku nebo perlivou vodu tak, abychom mohli vypracovat lehce lepivé těsto. Těsto necháme odpočinout a dáme si vařit vodu.

Těsně před tím, než se nám voda začne vařit, začneme tvarovat šišky. Doporučuji pomoučnit pracovní plochu. Pokud se těsto moc lepí na ruce, je dobré si je namočit.

Šišky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme cca 35 minut.

Recept je na dvě střední šišky houskového knedlíku bez kvasnic.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houskový knedlík bez kvasnic

    Celkový počet komentářů: 38
    • Luba H.
      Luba H.

      Domácí knedlík bez kvasnic.

      Postup výroby domácího knedlíku.Postav vodu na vaření, já dávám tolik aby za 20 minut nevyvřela. Do míse robotu dám hnětač a postupně přidávám hrnek hrubé mouky,hrnek polohrubé mouky, vrchovatou KL,,kávovou lžíci " soli, dále KL prášku do pečiva,a nechám promíchat. Když se dá víc prášku do pečiva knedla při vaření praskne.Pak teprve dodám 2 Ks rozkrájeného rohlíku na malé kousky a promíchám. Do toho samého hrnku kterým jsem dával mouku rozbiji jedno vejce a dolili vodou.Kdo chce mít knedlu víc žlutou dá 2 vejce. Vše promíchám na těsto. Dodržet poměr. Když se dá míň vody tak knedla je tvrdá a taková suchá.Vypracované těsto nelepí a rozdělím ho na 2 části.Když mě voda na knedle začne vřít položím hrnec s dírkami,,pařák " ,vytřu ho olejem aby se knedle pěkně vyndali.Zakryji pokličkou y vařím v páře 20 minut.Když se to vaří ve vodě tak nejsou tak nadýchané ale jsou oslizlé. Když se sníží plamen na minimum jsou knedle ve středu nedovařené. Dobrou Chuť.

      17.07.2018 18:14:37

    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Houskový knedlík bez kvasnic

      Prave se mi vari ve vode a uz po hneteni testa je videt, ze bude tuhy jak sutr :( urcite pridat více peciva, ubrat mouku a pridat vice vody... Achjo

      25.04.2017 18:56:17

      • ivan14
        ivan14

        Re: Komentář k receptu Houskový knedlík bez kvasnic

        To těsto musí být docela řídké, pak teprve přidat rohlíky, které část tekutiny " vypijí " . Přihlédnout k tomu, jak je pečivo suché. Já volím hustotu takovou, že při formování musím knedlík přehazovat v rukou, aby mi z nich nevytekl. Jo, a zadělávám mlékem, ne vodou.

        12.07.2017 07:00:28


    • lednimedvidek
      lednimedvidek

      Díky

      28.10.2016 12:01:11

    • Lenka Svobodova
      Lenka Svobodova

      Komentář k receptu Houskový knedlík bez kvasnic

      Výborné knedlíky. Ubrala jsem mouku, dala 3 rohlíky a trochu více perlivé vody a povedly se. Všichni si je chválili.

      21.10.2016 12:47:02

    • mácina
      mácina

      ...uvařila jsem to...a nic tak tuhého jsem nejdela:-(

      27.07.2016 11:46:45

    • Věrka
      Věrka

      rychlý,levný a chutný...já přidala i bylinky a luxus

      04.07.2015 11:48:49

    • alenia
      alenia

      ..... nemáš hrubou mouku? Použij polohrubou! Knedlík bude jemnější.

      09.01.2015 04:04:38

    • Berta
      Berta

      ježišmarjá...já "velká kuchařka" a nějak to nechápu, po přidání 3dcl to bylo tak suchý,že nešlo, těsto se udělalo až po přidání cca půl litru,nadejchaný po uvaření,o vychladnutí tvrdý jak šutr.letělo to. :/ kde mám chybu?

      06.06.2014 14:25:56

      • DrMilan
        DrMilan

        Re: cococo?

        To co se dnes prodává v obchodech a podává v hospodách pod názvem "houskový knedlík", nemá s klasickým knedlíkem nic společného. V podstatě se jedná o moravskou kynutou buchtu (tam se ten paskvil zrodil), která se ke škodě české kuchyně plíživě rozšířila po celé ČR. Nedivím se turistům, že to odmítají jíst, je to hnusné

        03.01.2015 17:00:50

    Nalezeno receptů: 38
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Houskový knedlík bez kvasnic

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.