reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houskový knedlík bez kvasnic

Jednoduchý recept na houskový knedlík. Zvládne i začínající hospodyňka či kuchtík.


  • 4,5

    110×

    4,4 110
  • 45 min

  • 28×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 572 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, sůl, vejce, prášek do pečiva, vajíčko, nakrájenou housku (může být i chléb) a sodovku nebo perlivou vodu tak, abychom mohli vypracovat lehce lepivé těsto. Těsto necháme odpočinout a dáme si vařit vodu.

Těsně před tím, než se nám voda začne vařit, začneme tvarovat šišky. Doporučuji pomoučnit pracovní plochu. Pokud se těsto moc lepí na ruce, je dobré si je namočit.

Šišky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme cca 35 minut.

Recept je na dvě střední šišky houskového knedlíku bez kvasnic.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houskový knedlík bez kvasnic

    Celkový počet komentářů: 39
    • Luba H.
      Luba H.

      Domácí knedlík bez kvasnic.

      Postup výroby domácího knedlíku.Postav vodu na vaření, já dávám tolik aby za 20 minut nevyvřela. Do míse robotu dám hnětač a postupně přidávám hrnek hrubé mouky,hrnek polohrubé mouky, vrchovatou KL,,kávovou lžíci " soli, dále KL prášku do pečiva,a nechám promíchat. Když se dá víc prášku do pečiva knedla při vaření praskne.Pak teprve dodám 2 Ks rozkrájeného rohlíku na malé kousky a promíchám. Do toho samého hrnku kterým jsem dával mouku rozbiji jedno vejce a dolili vodou.Kdo chce mít knedlu víc žlutou dá 2 vejce. Vše promíchám na těsto. Dodržet poměr. Když se dá míň vody tak knedla je tvrdá a taková suchá.Vypracované těsto nelepí a rozdělím ho na 2 části.Když mě voda na knedle začne vřít položím hrnec s dírkami,,pařák " ,vytřu ho olejem aby se knedle pěkně vyndali.Zakryji pokličkou y vařím v páře 20 minut.Když se to vaří ve vodě tak nejsou tak nadýchané ale jsou oslizlé. Když se sníží plamen na minimum jsou knedle ve středu nedovařené. Dobrou Chuť.

      17.07.2018 18:14:37

    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Houskový knedlík bez kvasnic

      Prave se mi vari ve vode a uz po hneteni testa je videt, ze bude tuhy jak sutr :( urcite pridat více peciva, ubrat mouku a pridat vice vody... Achjo

      25.04.2017 18:56:17

      • ivan14
        ivan14

        Re: Komentář k receptu Houskový knedlík bez kvasnic

        To těsto musí být docela řídké, pak teprve přidat rohlíky, které část tekutiny " vypijí " . Přihlédnout k tomu, jak je pečivo suché. Já volím hustotu takovou, že při formování musím knedlík přehazovat v rukou, aby mi z nich nevytekl. Jo, a zadělávám mlékem, ne vodou.

        12.07.2017 07:00:28


    • lednimedvidek
      lednimedvidek

      Díky

      28.10.2016 12:01:11

    • Lenka Svobodova
      Lenka Svobodova

      Komentář k receptu Houskový knedlík bez kvasnic

      Výborné knedlíky. Ubrala jsem mouku, dala 3 rohlíky a trochu více perlivé vody a povedly se. Všichni si je chválili.

      21.10.2016 12:47:02

    • mácina
      mácina

      ...uvařila jsem to...a nic tak tuhého jsem nejdela:-(

      27.07.2016 11:46:45

    • Věrka
      Věrka

      rychlý,levný a chutný...já přidala i bylinky a luxus

      04.07.2015 11:48:49

    • alenia
      alenia

      ..... nemáš hrubou mouku? Použij polohrubou! Knedlík bude jemnější.

      09.01.2015 04:04:38

    • Tereza
      Tereza

      Tak jsem dělala jen z půl kila mouky, vše jsem přizpůsobila tomu množství a vařila 35 minut... byly tvrdé..:-D tak nevím kde je chyba...

      28.01.2013 14:25:01


    Nalezeno receptů: 39
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Houskový knedlík bez kvasnic

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.