reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Polohrubou mouku, nakrájené starší rohlíky, prášek do pečiva a sůl promícháme. Přidáme dvě vejce, mléko a začneme vypracovávat těsto. Postupně doléváme i vodu (ne najednou). Těsto by mělo být tužší, avšak dobře zpracované, nemělo by se lepit. Těsto na knedlíky bez droždí necháme asi 10 - 15 minut odležet.

V hrnci, který by měl být samozřejmě větší než knedlíky, přivedeme k varu osolenou vodu. Z těsta vytvoříme dva knedlíky, doporučuji knedlíky nakonec uhladit mokrýma rukama. Knedlíky vaříme na středním plameni 12 minut, poté je otočíme a vaříme z druhé strany dalších 12 minut. Pokud při rozkrojení bude knedlík uvnitř ještě syrový, povaříme ho ještě asi 2 minuty.

Do houskového knedlíku bez droždí můžeme pro pestrost přidat zelené bylinky, například petrželku nebo pažitku. Tento knedlík je hutnější než klasický kynutý, ale chuťově je vynikající, jiný knedlík už nedělám.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houskový knedlík bez droždí

    Celkový počet komentářů: 2

    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Houskový knedlík bez droždí

      Vyzkoušeno a poprvé výborné!!!!

      13.08.2018 19:06:54

    • marie
      marie

      doporučuji, moc dobrý

      06.10.2015 13:16:53

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Houskový knedlík bez droždí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.