reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Houskové knedlíky z domácí pekárny

Knedlíky, které necháváme vykynout v domácí pekárně.


  • 4,5

    38×

    4,5 38

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko, sůl, vejce a mouku, do které jsme přidali droždí. Spustíme program na zadělávání těsta. Až se nám utvoří koule, přidáme rohlík nakrájený na kostičky a trochu osmažený na tuku. Těsto na houskové knedlíky necháme v pekárně vykynout.

Pak z těsta utvoříme 2 šišky a vaříme klasickým způsobem ve vařící vodě asi 30 minut. Po vyndání ihned knedlíky propícháme, aby vyšla pára.

Houskové knedlíky z domácí pekárny podáváme podle chuti.


Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Houskové knedlíky z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 9
    • Marci
      Marci

      Dělala jsem je podruhé a zase chutnaly.:) Děkuji za recept.:)

      05.04.2017 15:46:24

    • Blekinka
      Blekinka

      Vařila jsem je jednou a vůbec jsem nečekala, že budou tak výborné.

      16.03.2014 08:22:18

    • dolezal (tecka) le
      dolezal (tecka) le

      Knedlíky jsou úžasné, v ruce je totiž nikdy takhle nevymíchám. Lepší jsme nejedli. Jen ten rohlík je třeba dávat později a ne při zaznění signálu, protože pekárna míchá asi půl hodiny a to mi ty rohlíky úplně rozdrtilo. Nejlepší je zapracovat do těsta ručně pri vytváření šisek.

      13.01.2013 11:28:02


    • Vlada
      Vlada

      Prosím, kolik toho ztuženého tuku ???

      07.10.2012 20:06:40

      • Táňa
        Táňa

        Re: ztužený tuk néééééééééééééé

        nevím jak se dostal do mého receptu na houskové knedlíky ztužený tuk opravdu nevím, ale vůbec tam nepatří!!!!

        08.10.2012 06:03:14

    • Verča
      Verča

      Vyyyborne!!! Delala jsem knedliky poprve a vubec jsem necekala, ze se to tak povede!

      29.09.2012 13:39:29

    • Eva
      Eva

      Zdravím,
      ikdyž jsem na těsta (sladká i slaná) naprosto levá, přesto jsem vyzkoušela tento recept a musím říci: super,super,super. Těsto i mně vykynulo a dokonce jsem je i uvařila a opravdu jsou vynikající.
      Děkuji

      14.06.2011 19:45:24

      • tanap
        tanap

        Paní Evo, moc děkuji za příspěvek a jsem ráda, že se vám knedlíky vedou.Jestli budete mít zájem zkuste i to druhé kynuté těsto sladké, můžete s toho dělat jak buchty tak i ovocné koláče.Já v pekárně zadělávám těsta na vánočku,mazance,peču chleba a to mám tu nejjednodušší pekárnu s jedním hákem.Přeji vám krásný den a úspěšné pečení. Táňa

        16.06.2011 16:43:11


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Houskové knedlíky z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.